Onduidelijkheid rondom The Night Run Festival: ‘Gaat het door vanavond?’

Onduidelijkheid rondom The Night Run Festival: ‘Gaat het door vanavond?’

NIJMEGEN – Het leek misschien al te mooi om waar te zijn, maar toch stond het hardloopevenement The Night Run Festival nog voor deze vrijdagavond op de planning. Een foutje, zo blijkt nu: het evenement is opnieuw verplaatst naar volgend jaar, 15 april 2022. Dat meldt de organisatie vrijdagmiddag desgevraagd aan RN7.

‘Organisatie niet bereikbaar’

Verschillende deelnemers meldden de afgelopen dagen op Facebook dat ze niet op de hoogte waren van de afzegging. In dezelfde berichten schrijven zij dat de organisatie niet bereikbaar was voor vragen, en dat ze vrezen dat ze het inschrijfgeld van vorig jaar niet meer terug krijgen. Vorig jaar werd het evenement ook al verzet.

Een woordvoerder van het evenement zegt telefonisch dat hij niet wist dat de afgelasting nog niet gecommuniceerd was: “Ik ga er direct achteraan.” The Night Run Festival wordt georganiseerd door 024Sport. Die stichting is ook verantwoordelijk voor de Bruggenloop, de Eiland Run en de City Trail. Die evenementen staan nog gepland voor later dit jaar.

Reactie

In een reactie aan RN7 laat de organisatie weten dat de deelnemers op de hoogte gebracht zouden worden via een e-mail maar dat deze niet goed doorgekomen is. Inmiddels hebben de honderd deelnemers een mail gehad met de nieuwe datum van de hardloopwedstrijd.


Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}