Ook een streep door Zevenheuvelenloop

Ook een streep door Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN – De Zevenheuvelenloop in Nijmegen gaat op 14 en 15 november niet door. Dat laat de organisatie woensdagavond weten. Aanleiding zijn de flink aangescherpte coronamaatregelen. De organisatie bekijkt nu samen met de deelnemers welke opties er zijn voor het sportevenement.

Vorige maand dacht de organisatie nog dat de Zevenheuvelenloop kon doorgaan, maar dan wel zonder publiek bij start en finish. Ook zouden ruim 15.000 deelnemers starten, in plaats van ruim 20.000 een jaar eerder. Door de striktere coronamaategelen die minister-president Mark Rutte dinsdagavond afkondigde, is ook dat niet mogelijk.

De organisator stelt zichzelf nu de vraag hoe het verder moet met het evenement. Een jaar overslaan klinkt als optie, net als een virtuele editie van de wedstrijd. Ook later inhalen is mogelijk.

Mening deelnemers

De organisatie gebruikt de komende dagen om alle mogelijkheden tegen het licht te houden. Deelnemers kunnen online hun ideeën en voorkeuren laten weten. Binnen twee weken moet er uitsluitsel zijn.

Deelnemers krijgen nu al wel door te horen dat ze bij een definitieve annulering hun inschrijfgeld terug krijgen. Als de Zevenheuvelenloop op een latere datum alsnog doorgaat, kunnen verhinderde deelnemers eveneens hun geld terug krijgen.

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}