Overtoom bezorgt NEC broodnodige punten tegen Jong AZ

Overtoom bezorgt NEC broodnodige punten tegen Jong AZ

NIJMEGEN – NEC weet weer wat winnen is in De Goffert. Na drie thuisnederlagen op rij wonnen de Nijmegenaren met pijn en moeite van de beloften van AZ. Tom Overtoom schoot vlak voor tijd de winnende treffer op het scorebord, nadat Van Eijden de wedstrijd na een uur spelen op gelijke hoogte bracht.

In de openingsfase was het voor beide ploegen even aftasten. Bij de Nijmegenaren bleef het middenveld ten opzichte van het bekerduel met Fortuna Sittard intact, in tegenstelling tot de defensie. Daar keerden Rens van Eijden en Mathias Bossaerts terug van een blessure en nam Joppen de plek van Sanniez weer in. Na tien tamme minuten bracht NEC wat vuur in de wedstrijd. Van den Berg nam een afvallende bal na wat gevaar in de Alkmaarse doelmond direct op de slof en raakte met een snoeiharde pegel de lat.

Tekst gaat verder onder de video.

Druijf

Het bleef lange tijd bij dat ene moment. Voorzetten van Okita en Labylle vlogen telkens voorlangs en Braken schoot vanuit een lastige hoek in het zijnet. Aan de andere kant mikte topscorer Ferdy Druijf een vrije kopkans een halve meter over het doel van Van Duin. Met een half uur op de klok werkte diezelfde Druijf de bal voor het doel en tikte Vince Gino Dekker zijn voorzet simpel binnen, NEC keek voor de derde thuiswedstrijd op rij tegen een 0-1 achterstand aan.

Daar had de thuisploeg dan ook weinig tegen in te brengen. In het resterende verloop van de slaapverwekkende eerste helft bleef de tussenstand dan ook ongemoeid. De Gier bracht na 50 minuten Anass Achahbar binnen de lijnen en keerde zo terug naar het aanvallend ingestelde 4-3-3 systeem. Het leverde direct gevaar op, maar doelman Schendelaar verwerkte beide pogingen van de spits.

Verdiende gelijkmaker

Niet veel later moest de goalie alsnog vissen. Rens van Eijden werkte een corner van Tom Overtoom via de kluts binnen. Het was een verdiende gelijkmaker voor een aanvallender NEC. De Goffert dacht vervolgens opnieuw te kunnen juichen, maar Braken zijn poging ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. NEC werd weer slordiger en de beloften van AZ kwamen nauwelijks in de problemen.

Toch leek NEC in de 83e minuut de overwinning te gaan pakken. Tom Overtoom passeerde Schendelaar via de binnenkant van de paal met een lage schuiver. De bal kreeg het definitieve zetje echter van de rug van de AZ-doelman, maar dat maakte de opluchting bij de ploeg van Jack de Gier niet minder. Ndayishimiye kreeg niet veel later uit een vloeiende aanval de kans om de wedstrijd te beslissen, maar schoot recht op Schendelaar af. AZ wist het NEC vervolgens niet echt lastig te maken NEC maakte in de 93e minuut ook nog de 3-1. Sabak was het eindstation van een uitstekende counter. Braken zette de Belg oog in oog met Schendelaar en die faalde niet.

Zo pakt NEC eindelijk weer de drie punten en dat is op basis van de tweede helft verdiend. Vrijdag wacht Jong Ajax op de Toekomst en dan zal NEC de lijn van de tweede helft door moeten trekken.

Scoreverloop

29. 0-1 Dekker (Druijf)
59. 1-1 Van Eijden (kluts)
83. 2-1 Tom Overtoom (schot)
93. 3-1 Sabak (Braken)

Geel Van den Berg, Reijnders

Opstelling NEC Van Duin; Joppen, Van Eijden (C), Bossaerts, Labylle; Van den Berg, Overtoom, Jansen (53. Achahbar); Okita (75. Sabak), Braken, Romeny (58. Ndayishimiye).

Opstelling Jong AZ Schendelaar, Sedlacek, Bergsma, Bakker, Wijndal, P. Koopmeiners (53. Kramer), Reijnders, Goudmijn, Kaandorp (68. De Haas), Druijf (C), Dekker (68. Duin).

Scheidsrechter Richard Martens

Toeschouwers 8.890

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}