Remko Bicentini weg als hoofdtrainer Juliana '31

Remko Bicentini weg als hoofdtrainer Juliana '31

MALDEN – Remko Bicentini vertrekt als trainer van de Maldense voetbalclub Juliana ’31. Hij wordt assistent-bondscoach van het nationaal elftal van Canada. Verder gaat hij de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB volgen. Deze twee zaken zijn niet te combineren met het trainerschap bij Juliana ’31. Bicentini maakt het huidige seizoen wel af.

Lastige keuze

De vertrekkende trainer noemt het zelf “een lastige keuze, omdat ik het geweldig naar mijn zin heb. Zowel bij de club als met de supporters.” Bicentini is vier jaar hoofdtrainer geweest in Malden. Daarin maakte hij onder meer een degradatie en een kampioenschap mee.

Het bestuur van Juliana ’31 laat weten “met een glimlach” terug te kijken naar de samenwerking met Bicentini. Niet alleen op sportief gebied, “Deze ging namelijk veel verder dan alleen zijn hoofdtrainerschap.”

Afgelopen zomer moest Bicentini vertrekken als bondscoach van Curaçao. Hij moest toen plaats maken voor Guus Hiddink. Het leidde tot een rechtszaak, die in november eindigde met een schikking.

WK 2022

Vrijdag vertrok Bicentini al naar Florida, voor een trainingskamp met de Canadese ploeg. De bondscoach van Canada is de Engelsman John Herdman. Alphonso Davies (20) geldt als het grootste talent van het land. Linksback Davies is vorig jaar doorgebroken bij grootmacht Bayern München. In maart begint de ploeg met de kwalificatiecampagne voor het WK van 2022, dat in Qatar zal worden georganiseerd.

In december keek Bicentini al vooruit naar het nieuwe jaar, en ook op de vraag of hij met een ander land te zien zou zijn op het WK. Bekijk hier zijn antwoord toen:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}