Rolstoeltennisster Marjolein Buis zet punt achter prachtige carrière

Rolstoeltennisster Marjolein Buis zet punt achter prachtige carrière

BEUNINGEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis (32) uit Beuningen zet per direct een punt achter haar glansrijke carrière. De koek is op, zo vertelt ze donderdag op haar website.

"Fysiek is het niet langer mogelijk voor mij om fulltime te trainen en om driesetters op het hoogste niveau vol te houden", schrijft ze. "Ook mentaal is het topsportleven moeilijker op te brengen. In coronatijd heb ik ervaren hoe heerlijk het is om veel thuis te zijn en niet uit een koffer te hoeven leven."

"Ook heb ik mijn studie psychologie weer opgepakt en ervaar ik op dit moment tijdens mijn stage hoe mijn volgende carrière eruit zal gaan zien. Dit alles bevalt me erg goed en ik kijk er naar uit om mijn nieuwe leven verder vorm te geven."

"De afgelopen maanden heb ik goed nagedacht over mijn ambities. Tokio 2020 werd helaas Tokio 2021, dus ik stond voor de keuze: nog een jaar langer topsport bedrijven of niet? En met pijn in mijn hart, maar vol overtuiging dat het de juiste beslissing is, heb ik besloten om een punt te zetten achter mijn professionele carrière. Roland Garros was mijn allerlaatste toernooi."

In Frankrijk, haalde ze vorige maand de finale van het dubbeltoernooi. Het is slechts een van de vele successen van Buis. 

Een opsomming van haar belangrijkste prestaties:

  • Twee paralympische medailles
  • Zes Grand Slam-titels
  • Tweemaal wereldkampioen dubbelspel
  • Nummer één van de wereld in het dubbelspel
  • Nummer drie van de wereld in het enkelspel
  • Sinds 2010 staat ze onafgebroken in de top acht van de wereldranglijst

Buis vertelde in de zomer aan Omroep Gelderland voorlopig door te gaan als topsportster, maar toen waren er al twijfels.Artikel van mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}