Ruime overwinning De Treffers op Barendrecht

Ruime overwinning De Treffers op Barendrecht

GROESBEEK – De Treffers heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. De roodzwarten uit Groesbeek wonnen overtuigend met 4-0 van Barendrecht.

Terechte voorsprong

De thuisploeg was de eerste paar minuten gevaarlijk via Sjoerd Ars en Aleksandar Jankovic. Barendrecht-speler Max van Dijk voorkwam na een halfuur spelen de openingstreffer voor De Treffers. Dat doelpunt viel voor rust alsnog. De lange verdediger Pim Balkestein kwam mee naar voren bij een vrije trap van Boy van de Beek en kopte de 1-0 binnen. Jankovic maakte er in de 43e minuut zelfs 2-0 van.

Stand houden

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de mannen van Zuid met een voorsprong mochten rusten. Tegen FC Lienden was dat al het geval, alleen eindigde de streekderby in een gelijkspel. Nu was het zaak de 2-0 voorsprong niet uit handen te geven in de resterende 45 minuten van de wedstrijd.

Weinig problemen

Barendrecht maakte het De Treffers in de eerste 20 minuten na rust niet moeilijk. Pas na 70 minuten spelen moest De Treffers-doelman Niels Kornelis in actie komen toen Burak Dogan op pad werd gestuurd. Ars had de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief kunnen beslissen, maar één-op-één met sluitpost Nick van der Ploeg wist Ars niet te scoren.

Beslissing

De beslissing viel vijf minuten later. Na voorbereidend werk van Coen Maertzdorf scoorde Jankovic zijn tweede van de avond: 3-0. De speler die in de zomer overkwam van dorpsgenoot Achilles ’29 nam er nog geen genoegen mee. In de blessuretijd tekende hij de 4-0 aan.

Met vier punten uit drie duels staan de mannen van trainer Anton Janssen in de middenmoot.

Via onze mediapartner DeGroesbeek.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}