Slordig NEC wordt te laat wakker tegen Go Ahead Eagles

Slordig NEC wordt te laat wakker tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER – NEC is er vrijdag weer niet in geslaagd om van een club uit de top zes van de Eerste Divisie te winnen. De Nijmeegse ploeg speelde na twee zeges op rij lange tijd belabberd op bezoek bij Go Ahead Eagles en verloor na een slotoffensief met 2-1 in De Adelaarshorst.

De eerste helft in Deventer kende bijzonder weinig hoogtepunten. NEC liet Go Ahead aan de bal en maakte regelmatig een slordige en onrustige indruk met veel balverlies. De thuisploeg maakte daar echter geen gebruik van. Sterker nog: de ploeg van trainer Jack de Gier creëerde nauwelijks kansen. NEC kreeg zelfs nog een van de grotere mogelijkheden toen een schot van Jonathan Okita via een Go Ahead-been naast het doel zeilde. De 0-0 bij rust was geen verrassing.

Na rust lag de bal er al vroeg in voor Go Ahead. NEC was opnieuw slordig, kwam nauwelijks van de eigen helft af en kreeg na vijf minuten een dreun. Soufyan Ahannach haalde van buiten het strafschopgebied uit. Mattijs Branderhorst slaagde er niet in om de bal te klemmen en spits Antoine Rabillard was er als de kippen bij om te profiteren van de blunder van de doelman van NEC: 1-0.

Daarna was het hek van de dam. Tien minuten later werd het 2-0 na een curieus moment. De vlag ging omhoog voor buitenland en kort daarvoor werd Jellert van Landschoot in zijn gezicht geraakt. Scheidsrechter Siemen Mulder liet echter doorspelen omdat niet iemand van Go Ahead, maar Van Landschoot de bal raakte, terwijl de defensie van NEC dacht dat het spel stil lag. Ahannach stond vervolgens voor het doel om binnen te tikken.

NEC bracht de spanning nog wel terug in de wedstrijd. Met nog een ruime zes minuten op de klok vond invaller Randy Wolters Zian Flemming, die bij de tweede paal kwam inlopen en met een intikker voor de elfde goal van het seizoen tekende. De Nijmegenaren zetten daarna nog aan, maar slaagden er niet meer in om er 2-2 van te maken.

Voor NEC staat er volgende week weer een lastige wedstrijd op het programma. Dan komt het NAC Breda van trainer Peter Hyballa op bezoek in Nijmegen.

Wedstrijdverloop

50' 1-0: Rabillard.

61' 2-0: Ahannach.

84' 2-1: Flemming.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Dijkstra, Proper (71' Wolters), Van Landschoot; Okita, Flemming, Romeny (79' Velikonja).

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate (79' Swart), Brito; Corboz (29' Bannink), Ahannach, Lieftink; Navratil, Rabillard (76' Anier), Berder.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}