Sportakkoord Druten en 45 organisaties ondertekend

Sportakkoord Druten en 45 organisaties ondertekend

DRUTEN – Gemeente Druten en ruim 45 organisaties hebben woensdag het Sportakkoord Druten ondertekend. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was de bijeenkomst in een wat kleiner gezelschap dan vooraf gedacht. Samen met de vele andere organisaties zette Sjef van Elk, wethouder Sport, zijn handtekening.

Wethouder Van Elk: “Fantastisch dat zoveel organisaties in onze gemeente hierbij betrokken zijn. Met dit akkoord gaan we samen aan de slag om nog meer inwoners te stimuleren om met plezier te gaan sporten en bewegen!”

Vanuit drie thema’s

Deelnemende partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, fysiotherapie, overige maatschappelijke organisaties en overheid zijn betrokken. Gezamenlijk zijn er vanuit drie thema’s ambities en acties geformuleerd.

Enkele onderwerpen in het sportakkoord zijn: een overzicht van alle sport- en beweegmogelijkheden, aandacht voor kwetsbare inwoners en verenigingen die nog meer de samenwerking zoeken en ondersteuning van deskundigheid van vrijwilligers.

Nationaal Sportakkoord

Het Lokaal Sportakkoord is de lokale invulling van het Nationaal Sportakkoord dat de Rijksoverheid in 2018 sloot met gemeenten, landelijke sportorganisaties en andere betrokken partners.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}