Sportcentrum Arcus gaat Braziliaanse volleybalvrouwen huisvesten

Sportcentrum Arcus gaat Braziliaanse volleybalvrouwen huisvesten

WIJCHEN – Sportcentrum Arcus is voor de Braziliaanse volleybalvrouwen de verblijfplaats bij het WK volleybal in 2022. Het wereldkampioenschap wordt over drie jaar gehouden in Nederland. De sporthal in Wijchen is met de toezegging één van de locaties die landenteams gaat huisvesten tijdens het internationale toernooi.

Het is de bedoeling dat de Braziliaanse volleybalsters gedurende het wereldkampioenschap in Wijchen verblijven. De sporthal biedt slaapplekken, een trainingsruimte én een hal waar oefenduels gespeeld kunnen worden. Het enige dat nog roet in het Wijchense eten zou kunnen gooien, is de wanneer Brazilië zich niet weet te kwalificeren voor het WK.

Volleybaldorp

Henk-Jan Grobbe, directeur van de Wijchense sporthal, is apetrots met de toezegging. Brazilië is niet de minste op volleybalgebied, maar volgens Grobbe begint Wijchen langzaamaan een volleybaldorp te worden.

"Dit is fantastisch voor de regio.” zei hij. "Brazilië is niet de eerste de beste in het volleybal en dit geeft ook aan dat de Arcus-hal op de kaart staat als het op volleybal aankomt. Dat is niet gek, want de sport is razend populair in Wijchen. Komend weekend wordt een jeugdinterland tussen Oranje en Japan gespeeld. Dan zitten er gewoon vijfhonderd enthousiaste volleyballiefhebbers op de tribune in Wijchen. Dat is krankzinnig.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}