Sterke eerste helft genoeg voor piepjong NEC

Sterke eerste helft genoeg voor piepjong NEC

NIJMEGEN – NEC heeft dinsdag voor de tweede keer op rij gewonnen in de Eerste Divisie. Op bezoek bij FC Volendam scoorden Elayis Tavsan en Rangelo Janga: 1-3. Vooral in de eerste helft maakte de ploeg van trainer Rogier Meijer een goede indruk.

Met waarschijnlijk het jongste NEC-team ooit (gemiddeld 21,9 jaar) op het veld trapten beide teams af. FC Volendam begon feller en beter aan de wedstrijd met een paar gevaarlijke momentjes voor de goal. Niet veel later werd NEC wakker. De Nijmegenaren creëerden hun eerste kans in de negende minuut. Joep van der Sluijs schoot van dichtbij hard op de lat. Niet veel later kreeg Elayis Tavsan twee grote kansen. Hij stuitte tweemaal op de keeper van FC Volendam. Na een reeks kansjes voor de Volendammers maakte NEC de 0-1. Tavsan werkte de bal achter de keeper nadat het via een goed lopende aanval de bal via Janga en een Volendam-verdediger voor zijn voeten kreeg. Niet lang daarna was NEC weer trefzeker. Janga maakte zijn eerste NEC goal. Het was de eerste keer dat Janga een bruikbare voorzet kreeg en hij kopte hem goed binnen op aangeven van Souffian El Karouani. NEC had het spel onder controle en speelde rustig en beheerst. Dat zorgde ervoor dat FC Volendam bijna geen gevaar kon maken. Het zorgde voor een 0-2 ruststand.

FC Volendam wisselde twee keer in de rust en begon net als in de eerste helft feller dan NEC. FC Volendam kreeg ook de eerste grote kans in de tweede helft. Alblas kon het schot niet klemmen maar El Karouani voorkwam dat Kaars de rebound kon binnentikken. Alblas maakte nog een fenomenale redding nadat Martijn Kaars de bal hard op doel kopte. NEC wankelde in de tweede helft en liet niet meer het snelle en beheerste spel zien uit de eerste helft. Syb van Ottele verving een verrassend onzichtbare Dirk Proper. Ook daarna kon NEC niet pieken. Alblas maakte weer een knappe redding nadat Kaars weer vrij kon binnenkoppen. In de extra tijd werd er verrassend nog twee keer gescoord. Kaars kreeg de bal er toch nog in, maar in de tegenstoot herstelde NEC de marge ook meteen via Janga. De voorzet was van Anton Fase.

Wedstrijdverloop

23' 0-1: Tavsan.

27' 0-2: Janga.

90' 1-2: Kaars.

90' 1-3: Janga.

Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Odenthal, van Eijden, El Karouani; Tavsan (78’ Sellouf), Proper (63’ van Ottele), Bruijn, Van der Sluijs (78’ Fase); Janga, Romeny (Beekman 58’)

Opstelling FC Volendam, Bakker; Murkin, Eerdhuizen (El Kadiri 46’), Tol, Plat (84’ Johnson); Antonucci (68’ Ben Sallam), Plat, Vlak; Deul (El Azzouzi 46’), Kaars, Doodeman (75’ Panka).

In samenwerking met mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}