SV Hatert en SC NEC in gesprek over samenwerking of fusie

SV Hatert en SC NEC in gesprek over samenwerking of fusie

NIJMEGEN – Voetbalclubs SV Hatert en SC NEC (de amateurtak van van de profclub), hebben van hun leden groen licht gekregen om te onderhandelen over een eventuele fusie of samenwerking. Na goedkeuring van de leden gaan beide partijen onderzoeken of er een fusie of samenwerking tot stand kan komen.

Weinig ruimte

SC NEC - nu actief op sportpark de Eendracht - kent vier seniorenteams. De club zou hier graag jeugdelftallen aan willen toevoegen, maar hiervoor ontbreekt de ruimte: de vier velden moeten namelijk ook nog gebruikt worden door de profs van de club, en bijvoorbeeld voor trainingsweken van de voetbalschool. De doorgroeimogelijkheden voor SC NEC zijn daardoor klein. Dit is het belangrijkste reden waarom de voetbalclub zou willen fuseren, vertelt voorzitter Jesper van den Bogaard. “Met het oog op de toekomst willen wij als club groeien en een grotere plek innemen in de gemeente Nijmegen.” 

Het ligt gevoelig

SV Hatert-voorzitter Aloys Meij kijkt er ook zo tegenaan. “Door onze krachten te bundelen komen wij wel aan 200 jaar aan ervaring, hier moet toch wel iets moois kunnen worden gecreëerd.” Meij erkent dat het onderwerp bij sommige leden gevoelig ligt: “Er komen emoties bij kijken, maar we zouden er niet aan beginnen als we er geen vertrouwen in hadden.”

Beide verenigingen willen ook ruimte gaan geven aan opleiders zoals de HAN en het CIOS. Studenten van sportopleidingen van die instellingen zouden bijvoorbeeld trainingen kunnen geven aan leden van de voetbalclubs.

Voorlopig is er nog niks concreet en is het nog te vroeg om al conclusies te trekken. Maar dat beide clubs er positieve punten in zien is duidelijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}