Tiental NEC verliest in ultieme slotfase van Jong Ajax

Tiental NEC verliest in ultieme slotfase van Jong Ajax

NIJMEGEN – NEC heeft vrijdagavond met tien man met 1-2 verloren van Jong Ajax. Waar er voor rust nog volop gevoetbald werd, werd de tweede helft gekenmerkt door opstootjes, gele en rode kaarten en een heel late winnende treffer. Gebeten hond was na afloop scheidsrechter Christian Mulder.

Lees verder via ForzaNEC.

NEC begon zonder de licht geblesseerde Mathias Bossaerts aan het duel. Terry Lartey-Sanniez verving de Belg achterin, terwijl Ferdy Druijf zijn plek in de spits weer innam na zijn afwezigheid tijdens de interlandbreak. De basiself van Jong Ajax was daarentegen op maar liefst negen plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht afgelopen maandag.


De Nijmegenaren begon als vanouds weer fel aan de wedstrijd en kwamen ook al vroeg op voorsprong. Een lage voorzet van Randy Wolters werd eenvoudig langs doelman Issam El Maach geschoven door Druijf, die voor de wedstrijd een Bronzen Stier kreeg als topscoorder van de derde periode. Tien minuten later kon NEC de score verdubbelen. Een aanval met Mart Dijkstra en Druijf werd niet afgerond door Jonathan Okita, die op het uitgestoken been van El Maach schoot.


Een minuutje later leek Vaclav Cerny ineens de 1-1 te maken, maar vlagde de grensrechter voor buitenspel. De gelijkmaker deed echter niet lang op zich wachten. Cerny kreeg de bal in de zestien aangespeeld door een hakje van Lassina Traoré en passeerde vervolgens koeltjes Mattijs Branderhorst. Daarna was NEC weer aan zet. Eerst was Jordy Bruijn met een afstandsschot dichtbij, vervolgens was het Wolters die een voorzet van Leroy Labylle uit de lucht nam, maar overschoot.


Daarna was het toch dik in de tweede helft niet meer zo spectaculair. Beide ploegen creërden weinig tot geen kansen en waren slordig in de opbouw. Een klein halfuur voor het einde werd het duel opgeschrokken door een plotselinge rode kaart van Joey van den Berg. Hij protesteerde wat fel aan het adres van Mulder, na een tackle waarbij weinig aan de hand leek. Ook Jack de Gier kreeg van Mulder een gele kaart, zijn zesde al dit seizoen, eveneens wegens protesteren.


Daarna was het voor NEC vooral zaak om de boel achterin dicht te houden en eventueel op de counter eruit te komen. Dat zorgde voor wacht hachelijke situaties voor de Nijmeegse goal. Lassina Traoré kopte de bal maar net voorlangs, terwijl een zwabberbal van Ryan Gravenberch bijna Branderhorst verraste. Hij was helemaal de grote held toen hij een poging van Jurgen Ekkelenkamp van erg dichtbij wist te keren. 


Het begon kort voor het einde wat uit de hand te lopen, vanwege spreekkoren vanuit het publiek en voorwerpen die op het veld werden gegooid. In de 84'ste minuut werd de wedstrijd dan ook een minuutje stilgelegd door Mulder en moesten de spelers naar de kleedkamers. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het toch raak voor Jong Ajax. Een schot werd half gekeerd door Branderhorst en in de rebound kreeg Traoré erg veel tijd om de bal alsnog binnen te werken.


Door de tweede nederlaag op rij is NEC nu afgezakt naar de veertiende plek op de ranglijst. Maandagavond volgt alweer de volgende wedstrijd, dat moet de ploeg van De Gier op bezoek bij Jong AZ. 


Scoreverloop:
8' Ferdy Druijf (Randy Wolters) 1-0 
22' Vaclav Cerny (Lassina Traoré) 1-1
89' Lassina Traoré (rebound) 1-2


Scheidsrechter: Christian Mulder


Gele kaarten: Wolters, De Gier, Joppen (NEC), Traoré. Rode kaart: Van den Berg (NEC).


Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Guus Joppen, Joey van den Berg, Josef Kvida, Terry Lartey-Sanniez; Tom Overtoom, Jordy Bruijn, Mart Dijkstra; Jonathan Okita, Ferdy Druijf, Randy Wolters (85' Mike Trésor Ndayishimiye).


Opstelling Jong Ajax: Issam El Maach; Sergino Dest, Perr Schuurs, Sven Botman, Jurriën Maduro; Ryan Gravenberch, Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp; Vaclav Cerny, Lassina Traoré, Nicolas Kühn (62' Ché Nunnely).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}