Toen schitterde NEC in Europa: Deel twee

Toen schitterde NEC in Europa: Deel twee

NIJMEGEN – Om te overwinteren moest NEC in het eigen Goffertstadion winnen en mocht de Russische ploeg Spartak Moskou niet winnen in Engeland bij het al geplaatste Tottenham. Mark en Rutger zaten bij deze wedstrijd beide helaas niet bij de selectie en volgden samen de wedstrijd vanaf de tribune. Voor Rutger was dit een wedstrijd om nooit meer te vergeten, ik zat op de tribune en het was net een sprookje. Maar Mark noemt ook terecht dat iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van hoofdrolspeler op het veld tot supporter die al jaren bij de club komt en tot de onzichtbare krachten die achter de schermen hard aan het werk waren, die personen genoten er natuurlijk ook nog erg van.

Foto: Rob Koppers

Maar uiteindelijk draaide het dan toch echt om de wedstrijd. In het Goffert was NEC de bovenliggende partij maar bleef het tot rust gelijk. Voor NEC was er nog weinig op aan te merken maar de tussenstand in Engeland was minder goed nieuws. De Russen stonden in Engeland met 0-2 voor.

In de tweede helft zette NEC het goede spel voort en toen kwam in de 75e minuut ook eindelijk de openingstreffer vanaf de voet van Collins John. En iets daarvoor kwam er bij alle fans in het stadion berichtjes binnen dat er 2-2 is gemaakt in Engeland. En om het feest nog completer te maken maakte van Beukering later de 2-0.

Foto: Rob Koppers

Vanaf toen barstte het feest los in Nijmegen. Mark en Rutger stormde beide het veld op om deze prestatie met de selectie te vieren. Dit is een moment die ik nooit meer vergeet, De uitslag bij Tottenham, de goals, het vuurwerk. Dat was iets wat ik waarschijnlijk nooit meer ga meemaken aldus Rutger. 

Foto: Rob Koppers

Clash in Duitsland

Opnieuw was er groot feest in Nijmegen. NEC nam het in de derde ronde op tegen het grote HSV uit Duitsland. Helaas bleek het klasse verschil te groot in de eerste wedstrijd. HSV won overtuigend met 3-0 in Nijmegen. Hierdoor leek het sprookje van Nijmegen voorbij te gaan en zo gingen de spelers ook richting Hamburg. De spelers wisten dat het een lastige klus ging worden en daardoor was er minder druk omtrent de wedstrijd. Door deze vermindering genoten ze wel meer van de sfeer, de wedstrijd in wat nu blijkt de laatste Europese wedstrijd voor NEC.

Foto: Rob Koppers

In Hamburg speelde Otten eindelijk zijn eerste wedstrijd van het toernooi. Wel was dit meer onderdeel van zijn revalidatie traject. Otten scheurde begin 2007 zijn kruisbanden af en mistte hierdoor een groot deel van het toernooi. Ondanks dat genoot zowel Mark als Rutger beide enorm van deze wedstrijd. Uiteindelijk werd er met 1-0 verloren in Hamburg. 

Foto: Rob Koppers

Terugblikken 

Voor beide jeugdtrainers van NEC was dit ondanks alles wat speelde toch wel een hoogtepunt voor beide. Ieder op eigen manier. Mark zat toevallig onlangs met zijn vrouw alle papieren en foto’s te bekijken van toen hij nog voetbalde. “Als ik dan terugkijk naar die periode was het vooral ik die tegen de blessures aan het vechten was. En uiteindelijk de strijd aan het verliezen was, maar ondanks dat was het wel een hoogtepunt. Voor Rutger Worm was het Europese avontuur na zijn goal in de Gelderse derby tegen Vitesse. Zijn grootste hoogtepunt uit zijn carrière. Beide vonden het mooi om met NEC deze stappen te maken en zeker als je kijkt naar de resultaten en de tegenstanders die wij verslagen hebben.  

Foto: Rob Koppers
Foto: Rob Koppers
Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers
Foto: Rob Koppers
Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}