Trivos dames 1 verliest vijfsetter

Trivos dames 1 verliest vijfsetter

WIJCHEN – Sport in onze regio is natuurlijk niet alleen NEC. We volgen ook de verrichtingen van andere teams in de regio, en lang niet alleen voetballers. Daarom verschijnen op deze plaats regelmatig wedstrijdverslagen. Over hockey, korfbal, ijshockey, en vandaag bijvoorbeeld volleybal.

De volleybaldames van Trivos speelden hun eerste bekerwedstrijd tegen SSS Barneveld 1. In sportcentrum Arcus was natuurlijk minder publiek, moest voldoende afstand van elkaar worden gehouden, juichen was uit den boze. Desondanks waren de speelsters van beide ploegen uitermate blij dat er eindelijk weer gespeeld kan worden. 

Versterkingen 

Met het vertrek van Stephanie Beekers, Lieke Wouters en Manon Ottjes verloor Trivos deze zomer in één klap veel aanvalskracht. Het team wist zich daarentegen wel te versterken met Debby de Graaf die maar liefst 18 jaar ervaring heeft in de sport. Vanuit dames 2 van Trivos kwamen Kristy Goijaarts en Mariska Steenhuis het eerste versterken.

Vijf sets

In de eerste set ging het gelijk op tussen beide teams. Beide teams maken servicefouten en de verdedigingen van het blok van Trivos waren minder stabiel dan die van SSS. Na punten achterstand van Trivos wisten ze zich net niet terug te knokken om de eerste set winnen, en verloren de set met 21-25. 

In de tweede set ging het een stuk beter met Trivos. Een vroege voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en eindigde in setwinst: 25-17. De derde set ging dan weer duidelijke cijfers naar SSS Barneveld: 13-25. Daardoor moest Trivos de vierde set winnen om nog uitzicht te houden op een overwinning. Dat lukte: ze winnen met 25-18 en slepen er een vijfde en beslissende set uit.De vijfde en beslissende was bijzonder spannend: bij een 12-12 stand waren beide ploegen nog maar drie punten verwijderd van een overwinning. Mede door een geraakte antenne en een voetfout kwamen die drie punten terecht bij Barneveld.

Stijgende lijn

Ondanks het verlies, kijkt coach en trainer Peter Groenen met vertrouwen naar het nieuwe seizoen: “Er zit een stijgende lijn in de wedstrijden die we tijdens het oefenprogramma hebben gespeeld. Vandaag werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt en was er wellicht te weinig variatie. Maar hier staat een nieuw team en de pieken en dalen zijn minder groot. Ik heb dan ook alle vertrouwen in onze eerste wedstrijd volgende week hier in de Arcus.”

Op zaterdag 19 september spelen de dames de eerste thuiswedstrijd in de Arcus om 15.00 uur.

Dan nog een oproep: ben je betrokken bij een voetbalclub in de regio, en wil je dat we ook aandacht schenken aan de verrichtingen van het eerste team? Wedstrijdverslagen plaatsen we graag op deze website. Laat van je horen via redactie@rn7.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}