Trivos-dames hervatten de competitie uitstekend

Trivos-dames hervatten de competitie uitstekend

WIJCHEN – De dames van de Wijchense volleybalclub Trivos zijn na de winterbreak weer goed begonnen. In een volle Arcus won de ploeg van Peter Groenen met 3-1 van HLB van Daal DS.

In de eerste set werden de punten goed verdeeld. Bij 6-6 begon HLB uit te lopen, waarna de eerste time-out werd aangevraagd aan Trivos-kant. Na de 12-12 sloeg het spel om en begon Trivos goed te draaien. Uiteindelijk liep Trivos uit naar 25-16 en haalde daarmee de eerste set binnen.

Moeizame tweede set

De tweede set verliep moeizaam. De 1-0 kwam nog van een goed blok van Manon Ottjes, maar daarna golfde het spel heen en weer, met af en toe een lange rally. In deze fase kon libero Evi Bosmeier zich onderscheiden met de ene fraaie redding na de andere. Helaas trok Trivos uiteindelijk aan het korste eind en verloor de tweede set met 24-26. "Volledig onnodig", volgens coach Peter Groenen.

Niet meer in de problemen gekomen

De derde set begon uitstekend, Trivos liep gemakkelijk uit naar een 7-2 voorsprong. Uiteindelijk walste Trivos over de tegenstander heen en won gemakkelijk de derde set met 25-15. De tegenstander uit Den Dungen had deze set helemaal niets te vertellen. In de laatste set was het wel duidelijk dat Trivos graag deze voorsprong over de eindstreep wilde trekken. Trivos kwam niet meer in de problemen, en walste ook deze set over de tegenstander heen. Het werd wederom 25-15, en dat zorgde ervoor dat Trivos uitstekend begon na de winterbreak.

"Deze lijn vasthouden"

Coach Peter Groenen was in zijn nopjes met deze winst en het goede spel: “Ze speelden echt als een team. De scherpte bleef grotendeels aanwezig en iedereen was goed bij de les. Volleyballen kunnen ze als de beste alleen komt het er niet altijd uit. Nu deze lijn vasthouden.”

Volgende week gaat Trivos op bezoek in Dordrecht tegen de dames van Next Volley.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}