Dames van Trivos verliezen in Den Dungen

Dames van Trivos verliezen in Den Dungen

WIJCHEN – De volleybaldames van het Wijchense Trivos verloren afgelopen zaterdag in Den Dungen met 3-1 van HLB van Daal. Zonder de afwezige Stefanie Beekers begon Trivos aan een lastige klus tegen HLB Van Daal.

De eerste set begon Trivos voortvarend. Aanvallen van Esmee Driessen, Anne Veenstra en Lieke Wouters en goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier zorgden voor een goed begin van de wedstrijd. HLB sloeg een aanval in het net en datzelfde deed Lonneke Hoffmans met de service bij 21-23. Door een harde uithaal van Manon Ottjes zorgde voor 22-25, waarmee Trivos de eerste set won.

Verkeerde keuzes

In de tweede set ging het mis. Bij het blokkeren van een bal kreeg Lonneke Hoffmans de bal op haar vingers en moest vervangen worden voor Vera de Weerdt. Trivos kwam in de set op voorsprong (4-1), maar door verschillende fouten kon HLB weer inlopen tot 9-9. Nadat elke keer de bal verkeerd viel bij Trivos, kwam HLB terug tot 1-1 in sets.

In de derde set was het eigenlijk hetzelfde verhaal. HLB liep uit naar 13-6, waarop coach Groenen een timeout aanvroeg. Die had niet het gewenste effect, en HLB liep uit naar 25-22 en pakte de tweede set.

HLB liep al snel uit naar 4-0 in de vierde set, en coach Peter Groenen vroeg opnieuw een timeout aan. Dat leek een positief effect te hebben, want Trivos pakte weer wat punten en begon er weer in te geloven. Bij 14-14 liep HLB echter opnieuw uit, en daarmee was de strijd gestreden. Het werd uiteindelijk 25-17, waardoor HLB de laatste set pakte en de wedstrijd won.

"Blok niet te omzeilen"

Na afloop vond coach Peter Groenen het jammer dat er niet meer punten behaald waren: “Wij waren niet in staat om het blok te omzeilen. De blokkering van HLB kon zich te makkelijk instellen op onze aanvallen. Hier moeten wij beter mee omgaan.”

Zaterdag 5 oktober spelen de dames van Trivos tegen Next Volley Dordrecht. Het duel is in thuishaven Sportcentrum Arcus en begint om 15.30 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}