Trivos Dames verliezen opnieuw

Trivos Dames verliezen opnieuw

WIJCHEN – De Wijchense volleybalclub Trivos speelde zaterdag tegen Next Volley uit Dordrecht. Net als vorige week kwamen de Wijchenaren op een 1-0 voorsprong, maar opnieuw gingen de volgende sets veloren. De wedstrijd eindigde in 3-1.

De eerste set begon goed. Aanvallen van Lieke Wouters, Anne Veenstra, Esmee Driessen en Korinda Kant deden Next Volley wakker schrikken. Na de 3-3 kwam Trivos op een achterstand van 3-6. Bij 17-16 kwam Vera de Weerdt aan de service en scoorde zo 4 punten, 21-16: Trivos kwam op een 1-0 voorsprong.

Het zelfvertrouwen nam in de tweede set bij Next Volley toe en de sterke servicereeks van de nummer 10 zorgde voor veel punten aan Next Volley-zijde. Bij 13-16 vroeg coach Peter Groenen zijn eerste timeout aan, maar dat had geen effect. Next Volley stoomde door naar 13-22 en had daarmee 13 punten achter elkaar gescoord, waardoor ze op 1-1 kwamen.

Spannende derde set

In de derde set ging het spel lange tijd gelijkwaardig heen en weer, maar pas bij 17-16 liep Trivos uit. Lonneke Hoffmanns maakte met haar service 3 punten. De 4e service ging uit het veld 21-17. Bij 21-21 gaf de timeout van Trivos even lucht. Michelle Koolen sloeg haar aanval door het blok. De nummer 11 van Next Volley deed dat ook 22-22. Uiteindelijk liep Next Volly uit naar een 22-25 waardoor de club uit Dordrecht op 2-1 kwam.

De vierde set moest Trivos laten zien waar het toe in staat was in deze tweede divisie. Het begin was ronduit slecht en de 1-4 achterstand stond al snel op het scorebord. Esmee Driessen deed nog even iets terug, maar daarna nam Next Volley het weer over: 7-14. Nadat Korinda Kant nog de 16-18 maakte, volgden daarna veel persoonlijke fouten bij Trivos, en scoorde Next Volley 16-24. Nog even sloeg Next Volley de bal in het net, maar daarna was een simpel prikballetje voldoende om de zege binnen te halen: 17-25. 

Volgende week staat VCN uit Capelle aan de IJssel op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 oktober om 15.30 uur tegen Peelpush Dames 2 uit Meijel.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}