Twee Nijmeegse basketbalsters opgenomen in EK selectie Oranje

Twee Nijmeegse basketbalsters opgenomen in EK selectie Oranje

NIJMEGEN – Twee Nijmeegse basketballsters zijn opgenomen in de EK selectie van bondscoach Hakim Salem. Het gaat hier om Laura Westerik en Charlotte van Kleef. Zij zijn in het veertien koppige team van de bondscoach opgenomen voor de wedstrijden tegen Slowakije en Hongarije op 12 en 14 december. De vrouwen zijn nog volop in de race voor ene ticket voor EuroBasket 2021.

Carrierë

Het basketbal carrière begon voor beide internationals bij de vereniging Wildcats in Nijmegen, waar ze snel overgingen naar de vereniging Batouwe in Bemmel. Beide dames hebben alle nationale jeugdselecties doorlopen en maken al enige tijd deel uit van de Nederlandse vrouwenselectie. Maar inmiddels hebben de dames ook al het een en ander aan buitenlandervaring. Westerik speelt voor het derde seizoen op rij in Duitsland bij topploeg Herner TC en Van Kleef heeft voor een Olympisch 3x3 avontuur gekozen na twee seizoenen in Australië en België.

EK kwalificatie

De selectie van het Nederlandse vrouwen elftal bestaat uit zeventien speelsters. Hiervan gaan er veertien in de wel bekende ‘bubbel’. Deze wordt gecreëerd zodat de twee kwalificatiewedstrijden gespeeld kunnen worden. Met de COVID-19 omstandigheden heeft de internationale basketbalbond de FIBA, de Nederlandse Basketball Bond aangewezen als gastheer voor de tweede periode. Dit betekend dat er in eerste instantie twee uitwedstrijden op papier stonden voor de vrouwen, maar deze zijn veranderd naar thuiswedstrijden. In een eerdere ontmoeting in november 2019 wisten de vrouwen te winnen van de Hongaarse. Om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap moeten de Nederlandse vrouwen eerste worden in hun groep, of bij de vijf beste nummers twee horen. De laatste keer dat de Nederlandse vrouwen meededen aan het EK was in 1989.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}