Veelbelovend debuut E-Talents Cup bij Woezik

WIJCHEN – De eerste editie van de E-Talents Cup bij voetbalclub Woezik is een groot succes gebleken. Meer dan honderd bloedfanatieke FIFA-spelers, verdeeld over twee leeftijdscategorieën, namen het in tweetallen tegen elkaar op. De winnaars van het toernooi ontvingen hun prijs uit handen van Joël Piroe, spits van Jong PSV, die vroeger voor de club uit Wijchen speelde.

Peentjes zweten

Het was een nogal vreemd gezicht. In de voetbalkantine van Woezik stonden ineens acht spelcomputers, waarop de populaire voetbalgame werd gespeeld. Peentjes zwetend streden de teams om een plekje in de finale. De winnaars van beide leeftijdscategorieën mogen zich binnenkort meten met de rest van Nederland. Zij verdienden het recht om Woezik als E-sporters te verdedigen op het Nederlands Kampioenschap in Utrecht.

Buitenlucht

De punten konden niet alleen verzameld worden binnenin de kantine, maar ook in de buitenlucht. Op het kunstgrasveld waren speciale voetbalactiviteiten klaargezet en met deze zogeheten ‘Skill Games’ waren ook punten te verdienen. Op die manier combineerde Woezik het populaire voetbalspel, ook nog met écht voetbal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}