Veiligheidsregio waarschuwt voetbalclub De Treffers

Veiligheidsregio waarschuwt voetbalclub De Treffers

GROESBEEK – Voetbalclub De Treffers uit Groesbeek heeft een waarschuwing gekregen van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid vanwege het overtreden van de coronaregels. Als dit nog een keer gebeurt, kan dat leiden tot een forse boete of zelfs tot sluiten van het sportpark.

Dat meldt de club maandagavond zelf. Het zou afgelopen dinsdag (21 juli) zijn gebeurd tijdens een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. De bestaande coronaregels worden gehandhaafd door de Veiligheidsregio door middel van een noodverordening.

Coronaregels

Het is niet bekend welke regel of regels precies zijn overtreden. Het zou kunnen gaan om de bekende 1,5 meterregel, maar er geldt bijvoorbeeld ook een maximum van 250 personen bij elkaar op plaatsen waar geen reservering of gezondheidscheck kan plaatsvinden. Ook is in horeca, dus ook in sportkantines, een vaste zitplaats verplicht.

Nieuwe maatregelen

De Treffers kondigt voor de wedstrijd van dinsdag tegen TOP Oss nieuwe maatregelen aan. Zo zijn kantine en terras de hele avond gesloten, wordt rond het veld éénrichtingsverkeer ingesteld voor de bezoekers, en worden er extra 'coronacoördinatoren' ingezet die mensen wijzen op de 1,5 meter afstand regel.

Het bestuur van de club doet 'een dringend beroep op iedereen om zich te houden aan de maatregelen en de aanwijzingen.'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}