Voorbeschouwing: De Gier voor even terug op het oude nest

Voorbeschouwing: De Gier voor even terug op het oude nest

De ontmoeting tussen NEC en de nummer twee van de competitie, Almere City staat vrijdagavond op het programma. Voor Jack de Gier een bekende tegenstander. Vorig seizoen stond de trainer nog aan het roer bij de club uit Flevoland.

NEC heeft door het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles niet de koppositie in de Eerste Divisie kunnen veroveren. NEC kwam op voorsprong via Sven Braken die op aangeven van Anass Achahbar de bal in de bovenhoek plaatste. In de tweede helft was ex-NEC'er Paco van Moorsel trefzeker en trok de stand gelijk door de bal in de kruising te schieten. In de laatste twintig minuten werd er aan beide kanten geprobeerd een doelpunt te forceren maar dat bleef uit. 

Tekst gaat verder onder de video.

Joey van den Berg moest al in de eerste helft vervangen worden door een blessure aan zijn kuit. Hij zal naar verwachting twee weken aan de kant staan en mist daardoor de wedstrijd van vrijdag tegen Almere City, maar ook de wedstrijd van volgende week tegen FC Eindhoven. Ook Norbert Alblas zal op het wedstrijdformulier van vrijdag ontbreken. Hij liep tegen Go Ahead Eagles een knieblessure op. De ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk maar de wedstrijd tegen Almere City komt voor hem dus te vroeg.

Tegenstander

Almere City wist onder leiding van Jack de Gier vorig jaar de negende positie in het eindklassement te veroveren en ging zo naar de play-offs, met huidige NEC'ers Tom Overtoom en Josef Kvida in de ploeg. Ook Braken en Marco van Duin hebben een verleden bij Almere. In de eerste ronde rekende het af met MVV en in de tweede ronde waren ze ook te sterk voor Eredivisionist Roda JC. De opmars werd in de derde ronde gestuit door De Graafschap. Almere staat nu tweede in competitie en wist vijf van de zeven wedstrijden drie punten te pakken. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze tot nu toe niet de moeilijkste tegenstanders hebben getroffen. 

Eerdere edities

NEC speelde in competitieverband al vier keer eerder tegen Almere City. Thuis tegen de Almeerders werd twee keer de volle buit gepakt. In de uitwedstrijden werd er één keer gewonnen. De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was in het begin van dit jaar. Braken was twee keer trefzeker, maar zag Almere drie keer scoren.

De wedstrijd

Vrijdagavond zal om 20.00 de bal gaan rollen onder leiding van Christiaan Bax. Hij floot eerder dit seizoen de openingswedstrijd van NEC tegen Cambuur. De wedstrijd is live te volgen via RN7.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}