Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht de volgende in goede reeks voor NEC

Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht de volgende in goede reeks voor NEC

NIJMEGEN – Na een succesvolle week met overwinningen op Fortuna Sittard en Eindhoven en een gelijkspel tegen koploper SC Cambuur staat vrijdag 29 januari het duel met Jong Utrecht op het programma voor NEC. Om 21:00 zal er worden afgetrapt in Nijmegen.

Toekomstige doelstellingen

NEC algemeen directeur Wilco van Schaik heeft een verleden bij FC Utrecht. Voordat van Schaik voor NEC tekende was hij van 2011 tot 2017 actief als algemeen directeur van FC Utrecht. Van Schaik is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij NEC. Hij wist tot dusverre NEC nog niet terug te brengen naar de Eredivisie. Maar waar dit seizoen de doelstelling top vijf is, wordt er volgend seizoen gemikt op directe promotie naar de Eredivisie. 

Tekst gaat verder onder de video.

Geduchte tegenstander

De tegenstander van vrijdagavond kent een wisselvallig seizoen. De ene week weet de ploeg te winnen met goed spel en de week erna kan het spel niet om aan te zien zijn. De beloften hebben in 21 wedstrijden acht maal gewonnen, één keer was er een gelijkspel, en twaalf keer een verlies. Ondanks dat is Utrecht wel een stugge ploeg om tegen te spelen, en met de veelscorende spits Jeredy Hilterman weet de ploeg toch aardig wat punten bij elkaar te sprokkelen.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won NEC overtuigend met 1-4.Het was éénrichtingsverkeer in Utrecht: NEC creëerde maar liefst 27 kansen. De ploeg walste over de beloften heen. Of dit vrijdag weer het geval wordt is afwachten. Maar dat er een leuke wedstrijd op het papier staat is vrijwel zeker. In eerdere onderlinge duels verloor NEC nog nooit van Jong Utrecht. Er werd een keer gelijkgespeeld en zes keer werd er toch wel redelijk overtuigend gewonnen. 

Goede reeks

NEC heeft de slechte start van 2021 veranderd in een goede reeks. Na een comeback tegen Excelsior, een gelijkspel tegen SC Cambuur, de winst op Fortuna die voor plaatsing in de kwartfinales van de KNVB Beker zorgde en de overwinning van afgelopen maandag tegen Eindhoven hebben de Nijmegenaren het tij gekeerd. Dit moet voor veel zelfvertrouwen zorgen bij de mannen van trainer Rogier Meijer. 

Nieuwe aanwinst Thibo Baeten zal hopen op zijn eerste minuten. Meijer zei eerder tegenover RN7 dat de spits vanaf het duel met Utrecht bij de wedstrijdselectie zal zitten. Of Baeten ook zijn debuut zal maken tegen de jonkies van Utrecht is nog onzeker. 

In de afgelopen wedstrijden zagen we ook Cas Odenthal meer speelminuten maken. De verdediger heeft geprofiteerd van de fouten van de andere verdedigers en heeft met zijn goede spel een basisplek weten te winnen bij Meijer.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}