Voorbeschouwing: NEC gaat voor volle buit tegen Eindhoven

Voorbeschouwing: NEC gaat voor volle buit tegen Eindhoven

NIJMEGEN – Na een gelijkspel en de verloren wedstrijd van vorige week wordt het weer tijd voor de volle buit voor NEC. Vrijdagavond komt FC Eindhoven, de nummer zeventien van de Eerste Divisie, naar de Goffert.

NEC heeft vorige week de kans laten liggen om koploper te worden in de Eerste Divisie. Omdat Go Ahead Eagles gelijkspeelde tegen de andere concurrent Sparta, had NEC bij winst de lijst aangevoerd. Maar zo ver kwam het niet. Al vroeg wist Almere City de stand op 1-0 te zetten. Dit zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Sven Braken was nog wel dicht bij een treffer maar zag zijn bal tegen de binnenkant van de paal niet de doellijn passeren. De Nijmegenaren wisten onvoldoende kansrijke situaties te creëren om beroep te doen op een overwinning.

Tekst gaat verder onder de video.

Tegenstander

FC Eindhoven vinden we na acht speelrondes terug op de zeventiende plaats. Tot nu toe gingen vijf wedstrijden verloren. Tegen Roda JC en FC Twente werd er gelijkgespeeld en onlangs werd de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen tegen Jong Ajax. Vorig jaar eindigde de Blauw-Witten op de 18e plaats in het eindklassement. Guy Smit, de tweede keeper van Eindhoven, verruilde in 2016 Jong NEC voor FC Eindhoven.

Eerdere edities

NEC en FC Eindhoven kwamen elkaar de afgelopen jaren in competitieverband vier keer tegen. Alle vier die keren wist de thuisspelende ploeg de drie punten veilig te stellen.  De laatste ontmoeting was 30 maart van dit jaar. In Eindhoven werd er met 3-2 verloren. De goals aan de kant van NEC kwamen toen van Anass Achahbar en Wojciech Golla.

De wedstrijd

Mathias Bossaerts en Josef Kvida werden opgeroepen voor hun nationale elftal maar besloten daar niet op in te gaan en zijn zo beschikbaar voor trainer Jack de Gier. Ole Romeny en Bart van Rooij zijn er vrijdag niet bij. Romeny sluit zich aan bij Oranje onder 19 voor een toernooi en Van Rooij voegt zich bij Oranje onder 18. 

Vrijdagavond om 20.00 zal onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti de bal gaan rollen. De wedstrijd is live te volgen via RN7.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}