Voorbeschouwing: NEC heeft drie punten hard nodig in strijd om play-offs

Voorbeschouwing: NEC heeft drie punten hard nodig in strijd om play-offs

NIJMEGEN – NEC ontvangt vrijdagavond in het Goffertstadion de beloften van AZ. Na vier wedstrijden zonder overwinning wordt het voor de Nijmegenaren de hoogste tijd om drie punten binnen te halen. Gezien de positie van beide clubs op de ranglijst, moet winst voor NEC mogelijk zijn.

Tekst gaat verder onder de video:

In de laatste wedstrijd van NEC, vorige week vrijdag tegen Excelsior, had NEC in de eerste helft de overhand en werd de score na ruim een kwartier geopend. Op aangeven van Bart van Rooij, schoot Javier Vet de bal na een knap opwippertje in de verre hoek. Hoewel NEC de overhand had, werd de score niet vergroot. In de tweede helft lieten de Nijmegenaren werkelijk niets zien. Hierdoor kon Excelsior het initiatief nemen en dat deed het ook. Joël Zwarts tekende in de 64e minuut voor de gelijkmaker. Vijftien minuten later was Zwarts opnieuw de doelpuntenmaker en maakte de 2-1, tevens de eindstand.

De tegenstander van vrijdag

Met 32 punten uit 33 wedstrijden vinden we Jong AZ terug op plek zeventien op de ranglijst. Vorig jaar werden de beloften uit Alkmaar zelfs periodekampioen, maar dat zit er dit jaar niet in. De Alkmaarders staan één luttel punt voor op het beloftenteam uit Utrecht. Mochten deze nog van plaats wisselen, dan kan Jong AZ zelfs degraderen naar de Eerste Divisie. Het is de Alkmaarders dus alles aan gelegen om in de laatste wedstrijden genoeg punten te verzamelen zodat ze dit kunnen voorkomen. Jong AZ wist de afgelopen twee wedstrijden tegen laagvliegers FC Den Bosch (2-1) en FC Dordrecht (4-0) te winnen. Ondanks het niveau van deze tegenstanders heeft Jong AZ wel een goed speelritme, iets dat NEC niet kan zeggen.

NEC

Met nog vijf wedstrijden tot de nacompetitie zullen de Nijmegenaren in een schwung willen raken op weg daarnaartoe. Door de tegenvallende resultaten is het echter nog maar de vraag of ze hieraan mee gaan doen. De kans zit erin dat NEC op de achtste plaats eindigt en dus net misgrijpt. Technisch directeur Ted van Leeuwen zei eerder deze week dat hij het het liefst nu zou promoveren maar zegt dat ze daar “wel een beetje mazzel bij moeten hebben.”

De wedstrijd

Vrijdagavond is Robin Hesgens de scheidsrechter van dienst. Let op: aanvankelijk zou de wedstrijd om 20.00 uur gespeeld worden, maar de aftrap is vervroegd naar 18.00 uur. Dit komt omdat de wedstrijd live op tv uitgezonden wordt. RN7 is er zoals gebruikelijk weer live bij in De Goffert met een radioverslag.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}