Voorbeschouwing: NEC hoopt na misser winnende lijn door te zetten tegen Almere

Voorbeschouwing: NEC hoopt na misser winnende lijn door te zetten tegen Almere

NIJMEGEN – Na de interlandperiode wacht NEC meteen een lastige uitwedstrijd tegen Almere City. Bij winst kruipen de Nijmegenaren dichterbij Almere. Het verschil bedraagt nu zes punten, dat kan dus verkleind worden tot drie.
Tekst gaat verder onder de video.

Almere City

De Almeerders kennen een trage start van de tweede seizoenshelft. Tot nu toe wonnen ze van de zes wedstrijden er maar één. Tegen FC Eindhoven werden de punten gedeeld en de overige vier wedstrijden werd er verloren. Dit is een wereld van verschil met de eerste seizoenshelft. Toen werden er aan de lopende band punten gepakt en verloor Almere City maar één keer. NEC komt vrijdagavond namelijk een oude bekende tegen: Ryan Koolwijk. De middenvelder speelde drie seizoenen in het rood-groen-zwart.

NEC

NEC heeft voor de interlandperiode een goede reeks gedraaid van vijf gewonnen wedstrijden. Alleen het laatste duel dat voor de korte wedstrijdstop gespeeld werd, tegen TOP Oss, werd met 2-1 verloren. NEC staat nu op plek zes in de competitie met 56 punten uit dertig wedstrijden. De ploeg van Rogier Meijer wil de draad weer oppakken tegen Almere City. Ondanks de verloren wedstrijd tegen TOP Oss verandert Meijer niks aan de basisopstelling: “Er zullen niet veel verassingen zijn, uiteindelijk vind ik ook dat we tegen Top Oss niet het niveau hebben gehaald wat we moeten halen. Die wedstrijd hebben we wel kunnen winnen, we hebben voldoende gecreëerd. Dat hebben we met de spelers gedaan die de daarvoor ook de wedstrijden hebben gewonnen.”

Vorige wedstrijden

De thuiswedstrijd tegen Almere City vond eind september vorig jaar plaats. Toen wisten de Almeerders in de Goffert met 0-1 te winnen, het enige doelpunt kwam toen van Damon Mirani. NEC en Almere City speelde in totaal tien keer tegen elkaar, daarvan wisten de Nijmegenaren er vijf te winnen. Eén keer werd er gelijkgespeeld en vier keer trok Almere City aan het langste eind.

De wedstrijd

Vrijdagavond fluit scheidsrechter Joey Kooij om 20:00 in het Yanmar stadion voor het begin van de wedstrijd. Rens van Eijden is door de blessure die hij opliep tegen Oss nog niet inzetbaar. Wel wordt verwacht dat hij binnen enkele weken weer aansluit.

De wedstrijd is uiteraard live te volgen via het radioverslag op RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}