Voorbeschouwing: NEC in vorm krijgt matig MVV op bezoek in De Goffert

Voorbeschouwing: NEC in vorm krijgt matig MVV op bezoek in De Goffert

NIJMEGEN – NEC speelt maandagavond een thuiswedstrijd die op papier gewonnen moet worden. Het laaggeklasseerde MVV is de tegenstander. Met Sellouf en Tavsan in de hoofdrol won NEC vorige week van de beloften van AZ.  Door deze overwinning nam NEC de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisieover van Volendam.

Tekst gaat verder onder de video.

Blunderende doelman

MVV's seizoen is tot nu toe niet best. De Limburgers begonnen nog met een redelijk gelijkspel tegen Almere FC (0-0), maar werden in de tweede wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden compleet weggespeeld door de Friezen (1-7). De weken erna werd er wel gewonnen van Telstar (2-1) en Oss (3-0), maar die overwinning op 25 september tegen Oss is nog steeds de laatste van dit seizoen. In de tien opeenvolgende wedstrijden werden er maar drie punten gepakt. Daardoor staat MVV op de 16e plaats met tien punten uit zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen vrijdag kwam Jong PSV bij MVV op bezoek. Voor de rust leken de Limburgers eindelijk weer een overwinning bij te kunnen schrijven, maar uiteindelijk werd een 3-0 voorsprong alsnog weggegeven. Een klein half uur voor het einde maakte Jong PSV de 3-1, en in minuut 81 en 83 verdween de voorsprong helemaal. Doelman Mike Havekotte maakte bij de 3-1 en de 3-3 geen sterke indruk. Er was sprake van een ouderwetse grabbelton bij de doelman. Havekotte gaf het tegenover Fox Sports ook toe: “Ik zag er niet goed uit, laat dat duidelijk zijn.”

NEC-MVV is een van de weinig wedstrijden die vorig jaar wel twee keer is gespeeld. Op 25 oktober in 2019 wist NEC in eigen huis met 2-0 te winnen; beide goals kwamen van de voet van Jonathan Okita. In januari eindigde het duel in Maastricht in een doelpuntloos gelijkspel.

Mooie dansjes

De Nijmegenaren zitten in een goede flow. De mannen van Rogier Meijer zijn al acht wedstrijden ongeslagen. In de laatste  wedstrijd tegen Jong AZ schitterden buitenspelers Ayman Sellouf en Elayis Tavsan. Waar Tavsan een vaste waarde is onder Meijer, greep Sellouf zijn kans tegen Jong AZ. Die pakte hij, met sterk spel een een wonderschone goal.

Smaakmakers

Dit seizoen breken de jonkies bij NEC door. 3e doelman Job Schuurman maakte al zijn debuut bij NAC en deed dit met een mooie cleansheet. Norbert Alblas is echter de grote ster op doel. Achterin zijn Bart van Rooij en Souffian El Karaouni niet af te stoppen en bestrijken ze de flanken als aanvallende backs. Centraal lijkt van nature middenvelder Syb van Ottele zijn plaats gevonden te hebben naast aanvoerder Rens Van Eijden.

Op het middenveld zijn Javier Vet en zijn compagnon Jordy Bruijn zeker van hun plaats onder Meijer. Op de flanken is er meer concurrentie tussen verschillende spelers. In de spitsposities zijn vaak de namen van Terell Ondaan en Jonathan Okita terug te vinden, Maar Rangelo Janga - net teruggekeerd na een coronabesmetting - is natuurlijk ook een goede optie.

NEC - MVV is maandag vanaf 21.00u live te beluisteren bij RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}