Voorbeschouwing: NEC kan periodeconcurrent Volendam afschudden

Voorbeschouwing: NEC kan periodeconcurrent Volendam afschudden

NIJMEGEN – Na het teleurstellende gelijkspel van maandag tegen Jong FC Utrecht gaat NEC komende vrijdag op bezoek bij FC Volendam. Die ploeg aast net als de Nijmegenaren op de tweede periodetitel en staat slechts één punt achter op NEC. Het treffen in Volendam is dus erg belangrijk voor de strijd om de periode.

Stand tweede periode

1. NEC 7-17 (+9)

2. FC Volendam 7-16 (+3)

3. SC Cambuur 7-15 (+10)

4. De Graafschap 7-14 (+9)

5. Jong Ajax 7-14 (+5)

Volendam is zeker niet de enige concurrent voor de periodetitel. Koploper SC Cambuur maakt ook een goede kans en daarna volgen nog De Graafschap en Go Ahead Eagles. Jong Ajax doet niet mee om een play-offticket. NEC speelt nog uit tegen Volendam en Excelsior en sluit de periode af met een thuiswedstrijd tegen Almere City FC, dat eerder deze week trainer Robert Molenaar de laan uitstuurde.

Tekst gaat verder onder de video.

Volendam

Bij tegenstander Volendam ging het roer in de zomer om. Er kwam vrijwel een geheel nieuw bestuur en technische staf, met Wim Jonk als hoofdtrainer. Hij moest de ‘Cruijffiaanse’ filosofie naar De Dijk brengen, zij het in de juiste proporties voor dit niveau. Dat lukte in het begin van het seizoen nog niet echt. Na elf speelronden stond de ploeg zelfs op de veertiende plek. Aan de andere kant werden wel Roda JC (4-0) en NAC Breda (2-1) verslagen. Tegen De Graafschap (3-0), SC Cambuur (0-4) en Go Ahead (3-0) maakte Volendam dan weer weinig kans. De afgelopen vier wedstrijden werden gewonnen, tegen Jong Ajax, Jong Utrecht, TOP Oss en Excelsior. Volendam is wisselvallig en krijgt meer doelpunten tegen dan voor (23-24).

Een voordeel voor NEC is dat Volendam historisch gezien een zeer fijne tegenstander is gebleken. De ploegen treffen elkaar zeker niet ieder jaar, maar NEC won wel alle ontmoetingen sinds 2009. Volendam won voor het laatst in 1998 (2-0), toen men nog in de PTT Telecompetitie speelde. Vorig seizoen was NEC thuis met 5-1 te sterk, terwijl er uit dankzij een late goal van Jonathan Okita eveneens werd gewonnen (2-3).

De verwachting is dat er aan de opstelling opnieuw weinig zal veranderen, aangezien de trainers houden van vastigheid. Daarover wordt ook gesproken in de Jarda Podcast met Jochem van Gelder. Helaas zijn er in Volendam vooraf geen fans welkom op De Dijk. Supportersbussen vertrekken later en rijden direct naar het stadion. Voor de thuisblijvers is het duel te volgen op FOX Sports en via de radio met RN7.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}