Voorbeschouwing: NEC mag zich meten met koploper Cambuur

Voorbeschouwing: NEC mag zich meten met koploper Cambuur

NIJMEGEN – Na de domper in de beker tegen Excelsior moet NEC zowel fysiek als mentaal zo snel mogelijk de knop weer om zetten. Komende vrijdag wacht namelijk SC Cambuur, de ploeg die tot dusver de meeste indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie en samen met de Graafschap de ranglijst aanvoert (26 punten).

Een uitschakeling in de beker is altijd zuur, maar als dat gebeurt in een wedstrijd waarin het er lange tijd naar uitzag dat je de volgende ronde zou halen en je ook nog eens 120 minuten hebt moeten voetballen, komt dat nog wat harder aan. Dat Cambuur een makkelijke avond beleefde bij VV Goes (0-5), helpt dan al helemaal niet mee. Trainer Gesthuizen maakte zich geen zorgen. "De jongens zijn hartstikke fit. We nemen even de tijd om te herstellen en zullen er vrijdag staan." Wat NEC goed zal doen, is dat het met heel wat reservespelers (Overtoom, Sanniez, Sturing, Velikonja, Musaba) de bovenliggende partij was op Woudenstein.

Tekst gaat verder onder de video.

SC Cambuur

De lijn die de afgelopen weken is ingezet, mag dus ook niet verstoord worden door de uitschakeling. De wedstrijd tegen Cambuur is opnieuw een mooie testcase voor de jonge groep van het trainerstrio. De Friezen, die al negen wedstrijden ongeslagen zijn, hebben dit seizoen in eigen huis een maximale score en winnen geregeld ook overtuigend. Go Ahead Eagles werd met 5-0 opzij gezet, Helmond Sport kreeg flink aan de broek (5-1) en ook tegen Excelsior (4-0) en TOP Oss (5-1) kenden de geelblauwen geen genade. De enige thuiswedstrijd die ook voor de neutrale toeschouwer leuk was, was het treffen met FC Den Bosch. Daarin werd het 'slechts' 3-2. Man om vrijdag in de gaten te houden is Robert Mühren. De spits staat met tien doelpunten tweede op de topscorerslijst.

Zaak voor de Nijmegenaren dus om de ruimtes klein te houden en via de counter proberen toe te slaan. Anthony Musaba liet een uitstekende indruk achter tegen Excelsior en is met zijn snelheid in deze wedstrijd misschien wel een groter wapen dan Ole Romeny. Onverslaanbaar is Cambuur ook zeker niet, dat hebben De Graafschap (2-0) en NAC (1-0) al bewezen. Bij SC Cambuur treffen we Ragnar Oratmangoen. Voor veel supporters blijft het een onbegrijpelijke zet: Wilco van Schaik liet de talentvolle aanvaller annex middenvelder deze zomer transfervrij naar Cambuur gaan. Makkelijk praten, maar tot dusver kun je in ieder geval stellen dat Oratmangoen op de goede weg is om dat te bewijzen. Hij speelde tot dusver elf wedstrijden en was betrokken bij 5 van de 30 goals die zijn ploeg produceerde (3G, 2A).

Vraagtekens

Mart Dijkstra en Tom van de Looi moesten de wedstrijd tegen Excelsior vanwege lichte klachten laten schieten en Josef Kvida viel dinsdag na een half uur spelen geblesseerd uit. De spoeling op het middenveld is al redelijk dun en nu Dirk Proper met Oranje O18 in Brazilië is, zal de staf, indien Dijkstra en Van de Looi ook daadwerkelijk ontbreken, weer moeten terugvallen op Zian Flemming en Tom Overtoom. Laatstgenoemde liet bij Excelsior een uitstekende indruk achter. Norbert Alblas is, zoals sinds september 2018 al het geval is, afwezig.

De wedstrijd van vrijdag staat onder leiding van Jeroen Manschot. Dit seizoen floot hij ook Cambuur-Go Ahead Eagles, hij legde de bal toen twee keer op de stip voor de ploeg van Henk de Jong. NEC floot hij vier keer eerder (W3, V1) en de laatste keer dat hij dat deed, brengt geen beste herinneringen op: het werd in De Goffert 1-5 voor TOP Oss. Hoewel Cambuur-NEC een prachtig affiche is, geeft FOX Sports de voorkeur aan De Graafschap-Excelsior en zijn er slechts flitsen van de Nijmegenaren te zien op het schakelkanaal. RN7 is er natuurlijk wel bij en brengt weer een radioverslag. ForzaNEC is er zoals altijd met een liveblog.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}