Voorbeschouwing: NEC op jacht naar primeur tegen Jong Ajax

Voorbeschouwing: NEC op jacht naar primeur tegen Jong Ajax

NIJMEGEN – Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie speelt NEC vrijdagavond uit tegen Jong Ajax. NEC zal na de winst van vorige week op Jong AZ die lijn door willen trekken maar de Nijmegenaren wonnen nog nooit op bezoek bij de beloften uit Amsterdam.

Tekst gaat verder onder de video

Jong Ajax

Als we naar de ranglijst kijken is het verschil tussen NEC en Jong Ajax redelijk groot, na 34 wedstrijden staat NEC op plek zes en Jong Ajax vinden we tien plekken lager terug op plaats zestien. Toch is een overwinning geen uitgemaakte zaak, want het is altijd een verrassing welke spelers uit het eerste team van Ajax doorgeschoven worden naar Jong Ajax. De Amsterdammers zitten desondanks niet in een geweldige fase, zo konden ze in de laatste vijf wedstrijden ‘slechts’ vijf punten bijschrijven. Vorige week vrijdag werd er nog met 3-0 verloren uit tegen FC Eindhoven en viel middenvelder Naci Ünüvar uit. Nadat hij zijn knie verdraaide en per direct het veld moest verlaten, werd deze week bekend dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen voor de Ajacieden. 

NEC

NEC heeft met de winst van vorige week op Jong AZ een tegenvallende periode afgesloten. Jong AZ kwam op een 0-2 voorsprong, maar NEC wist dit om te buigen naar een 3-2 overwinning. Rangelo Janga tekende voor de eerste Nijmeegse goal, Thomas Beekman maakte de gelijkmaker en in de negentigste minuut zorgde Édgar Barreto via een doordacht kop balletje voor de overwinning.

Bij winst op Jong Ajax kan er vrijdag vertrouwen getankt worden richting de wedstrijden tegen directe concurrenten NAC en Go Ahead Eagles die de komende twee weken op de agenda staan. Die laatste zou als de huidige stand op 12 mei de eindstand is, de tegenstander van NEC worden in de eerste ronde van de nacompetitie.

De wedstrijd

Eerder dit seizoen wist NEC met 2-1 in de Goffert van Jong Ajax te winnen. De doelpunten kwamen toen van Rens van Eijden en Jordy Bruijn. Van Eijden is nog geblesseerd en zal er vrijdag dus niet bij zijn. Over de opstelling is nog niks bekend maar verwacht wordt dat Rogier Meijer ten opzichte van vorige wedstrijd niet veel zal veranderen.

Vrijdagavond om 21.00 uur fluit scheidsrechter Martijn Vos op sportpark De Toekomst voor het begin van de wedstrijd. RN7 is er zoals altijd weer live bij om de wedstrijd via de radio te verslaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}