Voorbeschouwing: NEC vol vertrouwen tegen Jong PSV

Voorbeschouwing: NEC vol vertrouwen tegen Jong PSV

NIJMEGEN – NEC treedt vrijdagavond in het eigen Goffertstadion aan tegen Jong PSV. Met de overwinning op Roda JC van vorige week in het achterhoofd, kan er met vol vertrouwen worden uitgekeken naar de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.

NEC toonde zich veerkrachtig in het duel in Kerkrade vorige week en wist een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Door de doelpunten van Jonathan Okita, Sven Braken en Anass Achahbar konden er drie punten bijgeschreven worden. Norbert Alblas was weer in vorm en voorkwam een aantal keren een tegendoelpunt met zijn uitstekende reflexen. Ook liet hij zien over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Met een verre trap zette hij Braken één-op-één met de keeper, waarna deze succesvol afrondde. Door de afwezigheid van Josef Kvida achterin, koos De Gier voor Mathias Bossaerts. De debutant maakte bijna tachtig minuten vol maar moest vanwege kramp vervangen worden.

Tekst gaat verder onder de video.

Tegenstander

Jong PSV staat met vier punten uit vier wedstrijden op de veertiende plaats. TOP Oss en Jong FC Utrecht werden te sterk bevonden en tegen Helmond Sport kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Alleen tegen FC Eindhoven pakte het de volle buit. Vorig jaar eindigde de Jong-ploeg uit Eindhoven nog op een knappe vijfde plek. 

Eerdere edities

NEC en Jong PSV troffen elkaar tot dusver vier keer. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen was in het seizoen 14/15. De uitwedstrijd ging met 1-0 verloren, maar NEC maakte dat een halfjaar later goed door thuis met 5-2 te winnen. De doelpunten kwamen toen van Anthony Limbombe, Sjoerd Ars en Tom Daemen. Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd gelijk. Bijna een jaar geleden werd het 3-3 in Eindhoven. De laatste ontmoeting met Jong PSV eindigde in februari dit jaar in een 2-0 overwinning. Een eigen doelpunt van de Eindhovenaren en een goal van Arnaut Groeneveld resulteerde in deze score.

De wedstrijd

Vrijdagavond wordt er om 20.00 afgetrapt in het Goffertstadion. De wedstrijd zal onder de arbitrale leiding staan van Martin van den Kerkhof. Jack de Gier heeft weer beschikking over Ole Romeny en Josef Kvida. Zij hebben zich na hun nationale verplichtingen weer bij de selectie gevoegd. Eerder deze week werd aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye aangetrokken. Hij doorliep de jeugdelftallen van Anderlecht en zat sinds juli zonder club. Wellicht maakt hij vrijdagavond zijn debuut in het rood-groen-zwart.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}