Voorbeschouwing: NEC voor derde keer dit jaar naar Jong Ajax

Voorbeschouwing: NEC voor derde keer dit jaar naar Jong Ajax

NEC is nog altijd op zoek naar een goede vorm en gaat na de winst op Jong AZ van zondag weer de confrontatie aan met een beloftenteam. De Nijmegenaren reizen komende vrijdag naar Jong Ajax, voor de derde keer dit jaar.

De uitwedstrijd tegen Jong Ajax roept bij vele NEC’ers slechte herinneringen op. De ploeg had vorig seizoen onder Pepijn Lijnders tot twee keer toe de kans om Jong Ajax op eigen veld een tik uit te delen. De eerste keer verloren de Nijmegenaren redelijk kansloos met 2-0, maar omdat de Amsterdammers de geschorste Teun Bijleveld hadden opgesteld, moest het duel worden overgespeeld. De ultieme kans voor NEC om nog kans te kunnen maken op promotie, maar opnieuw won Jong Ajax: 1-0. 

Tekst gaat verder onder de video.

Van een topper tussen Jong Ajax en NEC is dit seizoen geen sprake meer. De kampioen van vorig seizoen staat nu tiende met vijf punten minder dan de nummer zeven uit Nijmegen. Veel spelers vertrokken afgelopen zomer bij de Amsterdamse club, onder wie Norbert Alblas en Terry Lartey Sanniez. Mede daardoor, en de aangescherpte regels voor het gebruik van eerste elftalspelers maakt dat Jong Ajax nu minder goed presteert. Trainer Michael Reiziger gebruikt wel nog steeds zo’n dertig spelers, maar die zijn allen wel jonger dan 22.

NEC

Terug naar Nijmegen, waar NEC zondag met de hakken over de sloot won van Jong AZ. De Alkmaarders waren in de eerste helft zelfs beter en kwamen op voorsprong. Door goals van Rens van Eijden, Tom Overtoom en invaller Paolo Sabak trok NEC de zege toch over de streep, maar heel gemakkelijk ging het niet. Trainer Jack de Gier gaf achteraf tegen Omroep Gelderland aan daar ‘schijt aan’ te hebben.

De Gier lijkt het tactisch in ieder geval totaal niet voor elkaar te hebben. In de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3) beviel het gewijzigde middenveld met Kevin Jansen, Joey van den Berg en Overtoom goed. De trainer gaf na afloop aan de komende weken dit middenveld te willen vasthouden, maar zag dat het tegen Jong AZ toch niet werkte. Dus kwam Achahbar toch weer - met succes -  in de ploeg. Het lijkt steeds meer een hoofdpijndossier te worden voor De Gier.

Selectie

De kans is wel aannemelijk dat De Gier tegen Jong Ajax voor dezelfde elf kiest als afgelopen zondag tegen Jong AZ. De trainer wil vastigheid creëren en lijkt zijn verdediging en aanval in ieder geval rond te hebben. Achterin worden de teruggekeerde Mathias Bossaerts en aanvoerder Rens van Eijden geflankeerd door Guus Joppen en Leroy Labylle. Voorin krijgen Jonathan Okita en Sven Braken de voorkeur, net als Ole Romeny als linksbuiten. De grote vraag is wie er, naast Overtoom en Van den Berg, op het middenveld mag starten.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}