Voorbeschouwing: NEC wil via Fortuna Sittard naar kwartfinale beker

Voorbeschouwing: NEC wil via Fortuna Sittard naar kwartfinale beker

NIJMEGEN – Na het doelpuntloze gelijkspel tegen koploper SC Cambuur, is donderdag Fortuna Sittard de tegenstander in de KNVB beker. Om 18:45 wordt er afgetrapt in het Goffertstadion.

Tekst gaat verder onder de video.

De bekerwedstrijd tegen de Limburgers is misschien wel de wedstrijd van het seizoen voor de rood groen zwarten. Nu in de competitie de achterstand met nummers een en twee al is opgelopen tot twaalf punten, wordt de KNVB Beker de grootste prijs die te winnen valt voor de Nijmegenaren. 

Eerste wedstrijd van het toernooi

Voor NEC is de wedstrijd in de achtste finales tegen Fortuna Sittard, ook pas de allereerste wedstrijd in de KNVB Beker dit seizoen. De Nijmegenaren werden vrijgeloot in de tweede ronde en in de eerste ronde bekerde NEC door omdat amateurploegen uit het bekertoernooi werden gezet. De tegenstander van donderdag won in de eerste ronde van Roda JC, en ook zij werden vrijgeloot voor de tweede ronde. 

Vorig seizoen kwamen beide ploegen ook in actie in de KNVB Beker. Helaas eindigde het toernooi voor NEC al in de eerste ronde. Toen werd er met 4-2 verloren van Excelsior. Fortuna strandde in de achtste finales. Zij verloren van finalist Feyenoord.

De laatste confrontatie met Fortuna was in het seizoen ‘18/’19, toen de ploegen elkaar in de tweede ronde van het bekertoernooi troffen. NEC werd met 2-3 verslagen in eigen huis. In de jaren ervoor bleek NEC te sterk voor Fortuna. Er werd vanaf het jaar 2000 in negen wedstrijden in verschillende competities zeven keer gewonnen, twee keer eindigde het gelijk en twee keer won Fortuna Sittard.

Mogelijke Gelderse Derby

Bij een overwinning plaatst de ploeg van trainer Rogier Meijer zich voor de kwartfinales in de KNVB Beker. Nu al is bekend dat NEC dan een thuiswedstrijd zou gaan spelen. Zal een van deze ploegen de tegenstander worden: Feyenoord, Go Ahead Eagles,PSV, VVV, of aartsrivaal Vitesse. De kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 februari.

De wedstrijd is donderdag live te beluisteren vanaf 18:45 bij RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}