Voorbeschouwing: NEC zal tegen Excelsior moeten beginnen met eindsprint

Voorbeschouwing: NEC zal tegen Excelsior moeten beginnen met eindsprint

NIJMEGEN – NEC zal zich vrijdag opnieuw moeten proberen op te richten tegen Excelsior. Na de verliespartijen tegen TOP Oss en Almere City werd er afgelopen maandag opnieuw geen goed resultaat geboekt tegen Telstar. Als NEC zich serieus wil roeren in de strijd in de nacompetitie is het zaak om snel weer de wedstrijdvorm op te pakken die het voor de interlandperiode had.

In de wedstrijd tegen Telstar kwamen de Nijmegenaren na negentig minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. NEC oogde de gehele wedstrijd inspiratieloos en wist aanvallend amper een vuist te maken tegen de huidige nummer elf in de competitie. Zelfs bij het enige doelpunt van NEC was het uiteindelijk tegenstander Lesley Bakker die de bal, een paar minuten voor de rust, in eigen doel tikte. Glynor Plet maakte in de achtenvijftigste minuut de gelijkmaker.

Excelsior

Excelsior zit net als NEC in een mindere fase. De laatste keer dat de Rotterdammers na negentig minuten drie punten konden bijschrijven was op 12 maart. Toen werd er met 2-0 gewonnen van Jong Utrecht. In de wedstrijden die daarop volgde werd er gelijkgespeeld tegen De Graafschap (1-1), in eigen huis verloren van Helmond Sport (0-3) en gelijkgespeeld tegen Jong PSV (0-0). Afgelopen maandag kregen de Kralingers een zeperd van jewelste in Leeuwarden. Cambuur, de nummer één van de competitie, rolde Excelsior met maar liefst 7-2 op. Excelsior wist overigens de score al na vijf minuten te openen (0-1) en ook kwam het opnieuw op voorsprong net na rust (1-2). Joël Zwarts en Elias Omarsson maakte de doelpunten aan Rotterdamse kant. 

NEC

Als NEC een grote rol wil spelen in de nacompetitie zal het zo snel mogelijk de vorm van voor de interlandperiode moeten terugvinden. Sindsdien zijn er in vijf wedstrijden ‘maar’ 7 punten gepakt. Voorlopig staat NEC zesde in de competitie. Voor nu is die plek goed voor nacompetitie maar met nog een maand te gaan tot de nacompetitie is er nog van alles mogelijk. Als NEC straks gaat deelnemen aan de strijd om promotie, is het zaak om in de aanloop daarnaartoe in vorm te raken zodat ze echt potten kunnen gaan breken. Tegen Excelsior zou daar vrijdag mee begonnen kunnen worden. In januari dit jaar kwam Excelsior nog naar De Goffert, toen trokken de Nijmegenaren aan het langste eind en bleven de drie punten in Nijmegen (3-2). Jonathan Okita, Souffian El Karouani en Jordy Bruijn namen toen de doelpunten voor hun rekening.

De wedstrijd

Vrijdagavond wordt er om 20:00 afgetrapt in het Van Donge & De Roo stadion, het voormalige Woudestein. Marc Nagtegaal is de scheidsrechter van dienst, hij floot al één keer eerder een wedstrijd van NEC, namelijk die tegen Go Ahead Eagles. NEC won toen met 2-1. De wedstrijd is zoals altijd live te volgen via het radioverslag van RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}