Voorbeschouwing: NEC zoekt in Oss revanche voor blamage

Voorbeschouwing: NEC zoekt in Oss revanche voor blamage

NEC gaat vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss, de nummer zeven van de competitie. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een blamage voor NEC, dat in de eigen Goffert met 1-5 vernederd werd. NEC is uit op revanche.

De wedstrijd van afgelopen vrijdag leverde opnieuw niet het benodigde resultaat op. NEC kwam wel op voorsprong via een eigen doelpunt. Telstar-verdediger Groot kon niet reddend optreden en zag via zijn voet de bal in het net belanden. Aan de andere kant werd na ruim een half uur voetballen de gelijkmaker gemaakt. Najah volleerde de bal strak in het doel achter Marco van Duin. In de tweede helft was het NEC dat het tempo verhoogde en voor de overwinning ging, maar een doelpunt bleef uit. Okita, Druijf en Van den Berg ontbeerden net dat stukje geluk in de afronding.

Tekst gaat verder onder de video.

TOP Oss

TOP Oss heeft in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe jaar nog geen punten gepakt. Thuis tegen RKC Waalwijk ging de ploeg van Klaas Wels met 1-2 onderuit en ook de derby tegen FC Den Bosch werd verloren: 3-0. De vorige keer dat de Nijmegenaren afreisden naar het Frans Heesenstadion was in januari vorig jaar, nadat de eerdere editie in december afgelast werd wegens sneeuwval. Toen kon NEC geen vuist maken tegen de Ossenaren en bleven de punten in Oss (3-0). Het was de eerste nederlaag onder Pepijn Lijnders.

De recentste ontmoeting tussen beide teams was in oktober vorig jaar en zal bij veel supporters nog vers in het geheugen zitten. Thuis in De Goffert kwam Top Oss als winnaar uit het duel door maar liefst vijf keer te scoren. Een ware blamage, mede door het feit dat TOP Oss tot dan toe nog nooit won bij NEC. Okita redde nog enigszins de eer door een doelpunt in de slotfase. 

Braken

Woensdag werd bekend dat Sven Braken tot het eind van het seizoen verhuurd wordt aan FC Emmen. De spits zat de afgelopen wedstrijden door transferperikelen niet bij de selectie. Braken maakte dit seizoen negen doelpunten in het rood-groen-zwart. Anass Achahbar en Brahim Darri zijn ook nog niet teruggekeerd bij de eerste selectie, zij werden eerder door Jack de Gier verbannen naar Jong NEC.

Mathias Bossaerts is weer fit en trainde deze week mee. Paolo Sabak en Rens van Eijden keren terug van hun schorsingen. Een basisplaats lonkt voor eerstgenoemde, die op het trainingskamp veelal de kans kreeg van Jack de Gier op de tien positie en dat goed invulde. Van den Berg fungeerde vorige week echter ook goed achter de spits.

De wedstrijd

Vrijdag fluit scheidsrechter Martin van den Kerkhof om 20.00 voor de start van de wedstrijd. Volg de laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd via RN7.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}