‘Vrijwilliger Zevenheuvelenloop is gezond, gelukkig en vol vertrouwen’

‘Vrijwilliger Zevenheuvelenloop is gezond, gelukkig en vol vertrouwen’

RIJK VAN NIJMEGEN – Meehelpen aan de organisatie van de Zevenheuvelenloop geeft kennelijk veel voldoening. Vrijwilligers van de NN Zevenheuvelenloop hebben een bovengemiddeld vertrouwen in hun medemens en zijn bovendien gezond en gelukkig.

Dit blijkt uit onderzoek van Hidde Bekhuis van de Radboud Universiteit.

Door het vrijwilligerswerk bij het hardloopevenement tussen Nijmegen en Groesbeek zouden de 800 vrijwilligers beter in hun vel komen te zitten, zo concludeert Bekhuis in zijn onderzoek. Het Zevenheuvelenweekend wordt jaarlijks in het derde weekend van november georganiseerd.

Vertrouwen

In het oog springt de bewering dat Zevenheuvelen-vrijwilligers veel meer vertrouwen in hun medemens hebben dan de gemiddelde Nederlander (30 procent tegen 15 procent landelijk). Ook hebben zij erg veel sociaal vertrouwen en vertrouwen in de maatschappij. Uit het resultaat blijkt verder dat de helpers ook maatschappelijk actieve burgers zijn, die bovengemiddeld vaak aan sport doen, lid zijn van verenigingen en ook bij andere organisaties vrijwilligerswerk doen.

Sportevenementenonderzoek

Het onderzoek van de Radboud Universiteit maakt deel uit van het sportevenementenonderzoek, dat de Radboud Universiteit in nauwe samenwerking met het Radboud UMC en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft uitgevoerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}