Wielrentocht door regio Nijmegen met Tourwinnaar en Olympisch kampioen

Wielrentocht door regio Nijmegen met Tourwinnaar en Olympisch kampioen

REGIO – Wielrenclub Vrienden van Tacx reed dinsdag door de regio Nijmegen. De wielrenclub bestaat uit onder meer Jan Janssen (winnaar Tour de France 1968) en Hennie Kuiper.

Zij fietsten met een groot aantal wielrencoryfeeën vanuit Beek via Ewijk, Oosterhout en Ooij richting Millingen.

De rit, georganiseerd door Gerard Prudon, die jarenlang wielerclub Groenewoud sponsorde, vertrok vanaf hotel ‘t Spijker in Beek. Tussen 11 en 12 druppelden er langzaamaan steeds meer wielrenners binnen. Terwijl hun vrouwen koffie dronken en bijpraatten trokken de heren hun blauw met grijze wielertenues aan.

Tekst gaat verder onder de video.

Tempo

Om half 1 ging de rit van start na het maken van een groepsfoto bij het beeld van de wasvrouw voor het kleine barthelomeuskerkje. Het tempo van de heren ligt na jaren trainen, maar ook jaren ouder worden, nog steeds hoog. Ook organisator Prudon kon dat beamen: “Die mannen kunnen gemiddeld 30 kilometer per uur rijden. En als je zelf een beetje fietst weet je dat je voor 30 kilometer flink in de beugel moet.”

Hennie Kuiper

Binnen twee uur waren de heren dan ook al bij hun eerste ruststop in Millingen aan de Rijn. De eerste etappe van 47 kilometer was in minder dan twee uur afgelegd, inclusief lekke band en het uitvallen van Hennie Kuiper. Later in de middag volgde nog een rit door de Duffeltsewaard en het Duitse Zyfflich. Voor de liefhebber was er zelfs nog een extra ronde door de heuvels rond Beek.

De dag werd afgesloten met een diner waar voormalig Minster-President Dries van Agt aanwezig was om de oud-topwielrenners toe te spreken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}