Wijchen gasteer WK Opgieten in ’saunatheater’ Berendonck

Wijchen gasteer WK Opgieten in ’saunatheater’ Berendonck

WIJCHEN – Wijchen is van 16 t/m 22 september het decor voor de strijd om de titel Beste opgieter van de wereld. Saunameesters uit 16 landen met zijn/haar thema-opgieting strijden in het Saunatheater van Thermen Berendonck om de 1ste plaats in de Aufguss WM. 

Deelneemster Carline Versluis: ‘Vergis je niet, dit is topsport.’ Alle saunameesters die Wereldkampioen Opgieten willen worden, krijgen een beoordeling van een internationale jury. Die bekijkt dan diverse aspecten zoals thema, geuren/dosering en wappertechnieken. Er zijn twee categorieën: de singles en de duo's. In de single-categorie verzorgt één saunameester de thema-opgieting. Bij de duo-categorie staan er, zoals de naam al zegt, twee saunameesters centraal.

Etherische oliën op hete kachel

Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel. Door het wapperen met een handdoek wordt de warmte verspreid in de saunacabine. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten.

Tijdens Aufguss WM worden thema-opgietingen uitgevoerd. Dit is een opgieting die in het teken staat van één bepaald thema. Iedere saunameester verzint zijn eigen thema waar hij/zij vervolgens een opgieting van samenstelt en die presenteert aan de internationale jury en de gasten.

Deelnemers uit zestien landen

Er doen single's en duo's uit 16 landen mee, waaronder: Polen, Italië, Zwitserland, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië en Canada.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}