Bennie Solo sluit tweede seizoen 'De Aanloop' af

Bennie Solo sluit tweede seizoen 'De Aanloop' af

NIJMEGEN - Het tweede seizoen van het RN7-programma De Aanloop is feestelijk afgesloten door Vierdaagse-icoon Bennie Solo. De feestzanger was dinsdag te gast in De Avondshow van de radiozender van RN7. Het interview en zijn uitvoering van 'Wij lopen de 4Daagse' zijn terug te zien in de seizoenssluiter van De Aanloop, het tv-rogramma over de voorbereidingen op de Vierdaagse.

(bericht gaat verder onder video)

Kamp Heumensoord

De laatste uitzending wordt geopend met een bezoek aan Heumensoord. Het bosrijke terrein wordt momenteel klaargemaakt voor de komst van zo'n 7.000 militairen, die ook deelnemen aan de Vierdaagse. Aanstaande maandag zullen zij hier arriveren. Vanaf dan wordt het terrein ook afgesloten voor bezoekers en de beveiliging aangescherpt.

(bericht gaat verder onder video)

De droom van Bennie

Het eerste seizoen van De Aanloop werd afgesloten met een grote vuurwerkshow, maar de confettikanonnen van Bennie Solo doen hier zeker niet voor onder. Dinsdagavond bracht de zanger een bezoek aan de radiostudio van RN7, waar De Aanloop-presentator Daan Wijfje op dat moment zijn Avondshow presenteerde. 

Het ene na het andere confettikanon ging af. Zowel door Bennie als door Daan zelf. Dat de zanger ervaring heeft met deze feestartikelen, bleek wel weer toen hij opmerkte dat Daan de verkeerde confetti had aangeschaft. "Dit is goedkope afvalconfetti, daar heb je nog jarenlang plezier van", merkte Solo op, als reactie op de minuscule snippertjes die door de studio dwarrelden.

Ook gaf de zanger nog een klein geheimpje prijs. Het is zijn droom om ooit zijn muziek ten gehore te brengen op het bekende Mega Piraten Festijn. Wel merkt hij hierbij op dat zijn muziek dan breder georiënteerd moet worden. Minder carnavalesk en meer algemene feestmuziek die je het hele jaar door in cafés kunt horen. Hier is hij inmiddels dan ook druk mee bezig, samen met tekstschrijver Guus Peeters (bekend als Konstantijn Ruysdael van De Sjonnies). Zelf noemt hij het nieuwe werk "Bennie Solo twee-punt-nul".

(bericht gaat verder onder video)

De 103e Vierdaagse in 103 seconden

Tot slot werd het tweede seizoen van De Aanloop omgezet in tips voor de 103e Vierdaagse, gecomprimeerd tot 103 seconden. Een gouden tip voor het uitlopen van de Vierdaagse wordt beloofd voor wie de video tot het einde kijkt...

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}