Burgemeesters uit de regio praten Vierdaagselopers moed in

Burgemeesters uit de regio praten Vierdaagselopers moed in

REGIO – In veel gemeenten in de regio Nijmegen worden dezer dagen weer de Vierdaagsewandelaars ontvangen op het gemeentehuis. Ze worden door de burgemeesters succes gewenst en moed ingesproken. Vaak krijgen ze een bijzonder presentje mee of bijvoorbeeld een Vierdaagse-shirt.

Nijmegen houdt geen bijeenkomst, wat ook wel logisch is, gezien het grote aantal wandelaars uit de stad.

In Druten werden de wandelaars maandagavond 8 juli op het gemeentehuis verwacht. Zoals altijd kregen ze dan een Vierdaagse-shirt, dat ditmaal in het teken zal staan van de 105e Vierdaagse, die over twee jaar wordt gelopen.    

Druten als doorkomstplaats

Heel Druten gaat zich weer inzetten om ervoor te zorgen dat de jubileum-Vierdaagse in 2021 wederom de 55 km zal herbergen, met Druten als doorkomstplaats. Op de mouw van het shirt staat prominent: Route 55. De voorkant van het shirt vermeldt: “2021 We zijn er weer bij. 105e Vierdaagse door Druten.”

Ook in Mook en Middelaar is er maandagavond 8 juli een inloopbijeenkomst voor de plaatselijke Vierdaagselopers. Deze bijeenkomst is met name bedoeld om mensen kennis met elkaar te laten maken. Vervolgens kunnen ze ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Ook de deelnemers aan deze inloopbijeenkomst krijgen een T-shirt.

Gezamenlijke toast

De gemeente Heumen organiseert op donderdagavond 11 juli “een gezellig samenzijn” voor de Vierdaagsedeelnemers. De burgemeester brengt dan een gezamenlijke toast uit op een succesvolle wandeltocht. Ook voor de Heumense wandelaars is er een kleine attentie.

De gemeente Wijchen verwacht vrijdagavond 12 juli in het Kasteel van Wijchen zo’n 170 Vierdaagselopers. Ook zij kunnen onder het genot van thee of koffie hun sportieve ervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot. 

Presentje

Traditiegetrouw is er in Beuningen op de vrijdagavond, voorafgaand aan de Vierdaagse, een ontvangst op het gemeentehuis. Daar wordt onder meer een foto gemaakt en krijgt men een presentje uitgedeeld.

Acht kinderen van de Poolse zustergemeente Mikolów lopen samen met twee begeleiders de Nijmeegse Vierdaagse. Zij zijn voor maandagmiddag 15 juli uitgenodigd op het gemeentehuis.

De Vierdaagsedeelnemers uit Berg en Dal worden op zaterdagmiddag 13 juli verwacht op het gemeentehuis van Groesbeek. Onder genot van hapje en drankje kunnen zij elkaar ontmoeten en ontvangen ze het Vierdaagse T-shirt van 2019. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}