Drags, catering en pee-back coating in 'De Aanloop'

Drags, catering en pee-back coating in 'De Aanloop'

NIJMEGEN - In de vierde aflevering van De Aanloop wordt er weer vooruitgeblikt op de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Deze week spreekt presentator Daan Wijfje met het bedrijf achter de catering op de Wedren, er wordt uitgelegd wat Vierdaagsefeesten doet om wildplassen tegen te gaan, en bij café ThomTom wordt volop geoefend voor hun jaarlijkse dragshow op Roze Woensdag.

(bericht gaat verder onder video)

 

Albron

De Wedren is tijdens de Vierdaagse natuurlijk dé place-to-be in Nijmegen. Hier starten en finishen alle deelnemers aan de wandelmars. Al deze mensen moeten ook van het nodige eten en drinken worden voorzien. Dit wordt verzorgd door cateringsbedrijf Albron. Dat hier heel wat bij komt kijken, vertelt Rico Sittrop, die al sinds januari bezig is met de voorbereidingen.

 

Wie kaatst...

Stichting Vierdaagsefeesten heeft een trucje om wildplassen te ontmoedigen. Op verschillende plekken in de binnenstad brengen zij momenteel een zogeheten pee-back coating aan. Een soort vernis op de muur, dat ervoor zorgt dat een straal urine wordt teruggekaatst. Mocht je hier dus wildplassen, dan zul je met een natte broek vertrekken. Waar deze coating wel en niet wordt aangebracht, wilt Leo Weterings (directeur van Vierdaagsefeesten) niet prijsgeven. 

 

Don't be a drag, just be a queen

Bij café ThomTom wordt er sinds afgelopen week weer volop gerepeteerd voor de jaarlijkse dragshow op Roze Woensdag. Haus Of ThomTom, zoals de show heet, vindt eigenlijk elke tweede vrijdag van de maand plaats. Maar de Vierdaagse-editie is extra bijzonder. Op een groot buitenpodium in de Van Welderenstraat treden de drag queens en drag kings drie uur lang op voor een groot publiek. Het gezamelijke openingsnummer, een remix van Cher's 'Believe', werd afgelopen maandag geoefend toen presentator Daan een kijkje kwam nemen.

 

Voorbereidingen

'De Aanloop' is zaterdag 29 juni en zaterdag 6 juli nog te zien bij RN7. Hierin zie je nog veel meer voorbereidingen op de Vierdaagse. Zo hoor je bijvoorbeeld het laatste nieuws over het pondje dat naar het stadseiland gaat varen, en je hoort wat er bij RN7 zelf allemaal gaat gebeuren in de week van de Nijmeegse Vierdaagse.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}