Gediskwalificeerde deelnemers maakten perfecte kopieën van polsbandjes

Gediskwalificeerde deelnemers maakten perfecte kopieën van polsbandjes

NIJMEGEN – Twee deelnemers aan de Vierdaagse kregen tot hun verbazing bij de finish van de tweede dag te horen dat ze gediskwalificeerd waren. Hun bandjes zouden bij een controlepost zijn afgenomen.

De twee konden echter laten zien dat ze nog steeds over bandjes beschikten. Dat vertelde marsleider Henny Sackers tijdens het RN7-programma De Dag van de Vierdaagse.

Kopieën

Twee andere deelnemers namen met kopieën van de geschorste bandjes deel aan de vierdaagse en waren bij een controlepost aangehouden en gediskwalificeerd. Dat verklaarde de verwarring bij de finish. "Ik heb in het verleden veel vervalsingen gezien, maar deze waren heel erg goed", aldus Sackers.

Nader onderzoek

Het ligt voor de hand dat de vier betrokkenen elkaar kennen, maar of dat ook zo is, weet de marsleider nog niet. "Dat moeten we nog nader onderzoeken, maar ik denk dat dit nog wel een staartje krijgt."

Sackers, die dit jaar debuteert als marsleider, is trots op het feit dat de Vierdaagse tot nu toe zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. "Hopelijk kunnen we morgen de Vierdaagse met een schitterende apotheose afronden." 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}