DAG 3: De dag van Groesbeek

DAG 3: De dag van Groesbeek

NIJMEGEN – Het wandelpeloton zet vandaag koerst via Groesbeek richting de Zevenheuvelenwegen, traditioneel een van de hoogtepunten van de Vierdaagse. Via dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte. Volg ons ook via radio en televisie. Of online, via onze stream.

17.48 uur 1.111 Wandelaars zijn donderdag niet aangekomen op de Wedren of zijn überhaupt niet aan de start verschenen. Daardoor mogen morgen 41.580 deelnemers beginnen aan de laatste dag van de 103de vierdaagse. En hiermee sluiten we het liveblog. Tot morgen!

17.00 uur De laatste deelnemers zijn inmiddels op de Wedren aangekomen. Zij genieten van een drankje en van de muziek. Op het perscentrum worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de dagelijkse talkshow, met onder meer burgemeester van Wijchen Hans Verheijen en voorzitter van de stichting Vierdaagsefeesten Walter Hamers.

16.50 uur De pontonbrug over de Maas bij Cuijk is een van de bekendste locaties van het vierdaagseparcours. Als de wandelaars de pontonbrug verlaten, moeten ze door een stuk weiland richting het centrum van Mook. Donderdagmiddag werd het weiland begaanbaar gemaakt. Onze cameraploeg was daar bij.

14.45 uur De Wedren loopt langzaam vol met wandelaars die zich mogen opmaken voor de vierde dag. Ze zijn gefinisht en nemen een welverdiende versnapering op een van de vele terrassen. 

14.00 uur Verslaggever Rens Turk sprak gisteren voor zijn optreden met Gerard Joling. Hij vroeg hem of hij nog een speciale band met Nijmegen heeft en of hij een extra playlist heeft voor Roze Woensdag.

11.30 uur Ook tijdens de 50e Vierdaagsefeesten is er aandacht voor de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. De campagne vraagt aandacht voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en/of zware medicijnen. Het campagneteam gaat met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten de stad in en spreekt bezoekers van de Vierdaagse actief aan. Bestuurders kunnen op vrijwillige basis een alcohol- of drugstest laten afnemen.

10.45 uur In Groesbeek wordt het al gezellig! Maar dat is het eigenlijk altijd...

 

10.36 uur Je kunt Nijmegen over verschilende manieren bekijken, twitterde fotograaf ArthurSKM gisteren.

10.15 uur Na vijf dagen Vierdaagsefeesten heeft de Nijmeegse binnenstad exact evenveel bezoekers getrokken als in 2018. Op Roze Woensdag kwamen er ruim een kwart miljoen (255.000) mensen, tegen 250.000 vorig jaar. Traditiegetrouw stond de ‘Rainbow Wednesday’ geheel in het teken van acceptatie en diversiteit.

10.15 uur Medewerkers van Smeba Brandbeveiliging zijn in afwachting van het rechtstreekse verslag vanaf de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

8.22 uur Tour de France-achtige taferelen op de Zevenheuvelenweg. Daar staan wederom de campers en tenten opgesteld met vierdaagsefans, die geen seconde willen misen van de wandelaars. 

8.03 uur Even was het spannend, vanmorgen op de Wedren. Enkele wandelaars verschenen nét na 8 uur bij de start van de Vierdaagse. Officieel mogen wandelaars na dat tijdstip niet meer van start gaan, maar de vierdaagsemedewerker kneep een oogje dicht en scande alsnog het startbewijs van de bofkonten. Daardoor mochten ze alsnog van start gaan.

8.00 uur De Koning van de Vierdaagse, zo noemt twitteraar Hans Harleman de recordhouder vierdaagseloper Bert van der Lans. De 87-jarige wandelaar moest dinsdag noodgedwongen de mars verlaten, nadat hij zijn sleutelbreen brak, door een ongelukkige val van zijn fiets. Harleman maakte een mooie tekening van hem.

7.50 uur Op donderdag (Dag van Groesbeek) marcheert het legioen al vroeg door Malden. Het dorp is al jarenlang een doorkomstplaats op zowel donderdag als vrijdag. Op deze twee dagen trekt het wandellegioen door de vier dorpen van de gemeente Heumen. De looprichting op de derde dag voert vanuit Nijmegen naar het zuiden, op vrijdag is Malden juist de laatste etappeplaats vóór de Via Gladiola.

7.30 uur Onze verslaggever Joost Brauer loopt de de 50 kilometer en kwam rond half 8 al aan in Mook. Daar pakte hij een ontbijtje en meldde ons geen opstartproblemen. 

4.00 uur 42.691 wandelaars mochten donderdagochtend beginnen aan de dag van Groesbeek. Onder waren niet de 1.350 die woensdag de Wedren niet hadden gehaald of niet eens begonnen waren aan de Dag van Wijchen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}