LIVEBLOG DAG 4: Het einde is in zicht – De Dag van Cuijk

LIVEBLOG DAG 4: Het einde is in zicht – De Dag van Cuijk

NIJMEGEN – Het einde van de 102de Vierdaagse is in zicht. Vandaag gaan de lopers vanuit Nijmegen naar Cuijk om daar via de befaamde pontonbrug weer om te keren. De Via Gladiola is natuurlijk de ultieme eindetappe van deze vierde dag. 

18.00 uur: Het is nu écht gedaan. Gefeliciteerd voor hen die het gehaald hebben! En voor degenen die het helaas niet gehaald hebben, volgend jaar is er weer een kans. Nu is het tijd voor een biertje! Dit live blog sluiten we hiermee af. Tot volgend jaar allemaal! 

17.45 uur: De Wedren. Voldoening en tijd voor feest voor degenen die op tijd zijn gefinished!

17.15 uur: Nog maar 45 minuten te gaan... Ga jij het halen?

16.00 uur: Om het felbegeerde vierdaagsekruisje te bemachtigen, moeten de lopers binnen twee uur finishen op de Wedren. Kom op, jullie kunnen het!

15.50 uur: Je kunt over de hoofden lopen! Misschien gaat dat zelfs sneller dan over de weg? Net zoals ieder jaar regelt de politie het verkeer op de kruising Groenestraat / Via Gladiola, één van de weinige plekken waar het verkeer de wandelaars doorkruist. 

15.30 uur: Twitter:

14.50 uur: De Via Gladiola is het allerlaatste stuk van de route op deze vierde dag. Het is er nu topdrukte! Vandaag hebben de lopers een uur langer de tijd om binnen te komen. Nog maar een paar honderd meter tot de Wedren. Die laatste meters worden de lopers 'gedragen' door het uitzinnige publiek. Het blijft toch een topprestatie...

14.00 uur: Blaren prikken bij de Pontonbrug in Cuijk!13.00 uur: In Malden is het inmiddels gezellig druk. Hier weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen! Maar ook de temperaturen stijgen. Advies voor zowel de lopers als voor de toeschouwers langs de route: drink veel! In Malden kun je ook 'Heumentjes' eten; een energierijk koekje met wat extra zout, speciaal voor de Vierdaagse gebakken door een lokale bakker. Daarmee moet je de eindstreep wel halen! 

11.45 uur: De eerste wandelaars zijn wellicht al binnen, de grote groep is nu ter hoogte van Molenhoek, daar wordt het steeds drukker.

11.00 uur: Het was nog nooit zo druk op één avond tijdens de Vierdaagsefeesten. Niet minder dan 265.000 bezoekers gingen gisteren richting het centrum van Nijmegen om feest te vieren. 

10.40 uur: Het is het icoon van de vierde dag: de pontonbrug in Cuijk. De eerste wandelaars zijn inmiddels via de tijdelijke brug, die jaarlijks door militairen wordt aangelegd, aan de terugweg naar Nijmegen begonnen. 

10.00 uur: De helden van de DAR zijn druk bezig met op schoonmaken van het centrum. Zodra de tienduizenden feestvierders naar huis zijn, gaan deze mannen en vrouwen aan de slag om het centrum weer klaar te maken voor de volgende avond feest.

9.40 uur: Nog een paar minuten, en dan begint het liveverslag vanuit Cuijk. Dat kun je hier volgen.

9.05 uur: Verslaggever Jessica is onderweg naar onze stek van vandaag. We staan aan de overkant van de pontonbrug. Ook in Cuijk melden zich steeds meer supporters langs de kant.

9.00 uur: Na vandaag kan de grimas weer plaats maken voor een glimlach!

8.50 uur: Ondertussen zijn de eerste lopers al in Malden! Het is voor hen te hopen dat er ook wat vroege vogels op de Via Gladiola zitten...

8.00 uur: Langs het parcours staan vandaag tienduizenden toeschouwers om de wandelaars aan te moedigen. Maar ook op sociale media wensen mensen de helden van Nijmegen geluk toe. Net als Hella van der Wijst op Twitter:

 

7.45 uur: Niet alleen aan de Via Gladiola zitten er al vroeg mensen langs de route. Ook net over de pontonbrug in Cuijk zitten er al vroeg toeschouwers langs het parcours om ook de allervroegste wandelaars welkom te heten.

7.30 uur: Onze collega's zijn bij de pontonbrug in Cuijk aan het opbouwen om straks rechtstreekse beelden te maken. Van grote hoogte!

7.00 uur: Ook Grave maakt zich op om de duizenden lopers van de Vierdaagse te ontvangen. Nu is het er nog rustig, ziet ook Johan Postma:

 

6.15 uur: De 40- en de 50-kilometerlopers zijn inmiddels op pad en onderweg naar Overasselt. Op de Wedren starten de lopers die de 30 kilometer moeten afleggen.

6.00 uur: De Vierdaagse zit boordevol tradities. Studenten zwaaien feestend de wandelaars uit. De studenten gaan richting bed, de wandelaars richting Cuijk.

4.30 uur: Onze cameraploeg is ook vandaag weer vroeg uit bed. Succes Erwin, Daan en Joost.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}