Door de Groesbeekse heuvels

Door de Groesbeekse heuvels

NIJMEGEN – De wandelaars trotseren vandaag de beruchte heuvels van Groesbeek. In Groesbeek is het groot feest, waarna het peloton via het centrum van het dorp over de Zevenheuvelenweg naar Nijmegen doortrekt. Het weer is vandaag warm, met maximum temperaturen oplopend tot 27 graden.

19.00 uur: Dit live-blog is gesloten. Vanaf morgenochtend 7.00 uur zijn we er op televisie, radio en online bij voor de laatste dag van de Vierdaagse. Op de Dag van Cuijk wordt de hele dag verslag gedaan op verschillende locatie op de route en in het centrum van Nijmegen. 

18.52 uur: Henny Sackers heeft zich eerder laten ontvallen dat ze in overleg zijn over of Druten om de vijf jaar als doorkomstplaats wordt gemaakt, en dat wil hij niet meer herhalen. "We zijn hierover in gesprek en meer kan ik er niet over zeggen", aldus Henny Sackers in De Dag van de Vierdaagse. 

18.50 uur: "Ik vindt het wel grof geschut om de organisatie van de Vierdaagse voor het College voor de Rechten van de Mens te slepen", aldus marsleider van de Vierdaagse Henny Sackers in De Dag van de Vierdaagse. 

18.45 uur: Er komt een fietsbrug in Katwijk aan de Maas, zo'n 2 kilometer van de Pontonbrug, om wandelaars en fietsers te vervoeren over de Maas. Dat zegt Jos Janssen, schrijver van het boek 'Als Bruggen Konden Praten', in De Dag van de Vierdaagse. "Ik vind alsnog dat de Pontonbrug wel moet blijven om de vierdaagsewandelaars de Maas te laten oversteken", aldus Janssen. "Dat is al heel lang zo, en dat moeten we niet veranderen."

18.30 uur: Er zijn op dag drie van de Vierdaagse 1225 uitvallers. 

18.15 uur: De Burgemeester van de Gemeente Druten moet het initiatief gaan nemen met support van wandelaars om de Vierdaagse een keer in de vijf jaar door Druten te laten lopen. Dat zegt André van den Hurk, Raadslid in de gemeente Druten in 'De Dag van de Vierdaagse' op RN7 TV. "Ik heb het idee dat er genoeg animo is om 55 kilometer te gaan lopen", aldus van den Hurk. "Het is een uitdagende afstand, mensen willen grenzen verleggen." 

18.00 uur:  Sponsorloper voor Vluchtelingenwerk Mark is het absoluut niet eens met minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, die beweert dat mensen uit verschillende culturen niet met elkaar kunnen samenwerken. Dat zegt hij in het tv-programma 'De Dag van de Vierdaagse. "Kijk alleen al naar de Vierdaagse, hoe mensen uit allerlei verschillende culturen samenlopen", aldus Mark. 

16.45 uur: Het was vandaag een drukke dag voor de verzorgingsposten. Het ging vooral om veel blaren, zo zegt marsleider Sackers tijdens de dagelijkse persconferentie.

16.15 uur: Goed nieuws voor de wandelaars! Ook de komende vijf jaar kunnen zij langs de route weer rekenen op de blarenprikkers van het Rode Kruis. Donderdagmiddag werd daarvoor een nieuw contract ondertekend.

15.00 uur: Wat een drukte op die Zevenheuvelenweg!

14.30 uur: Op het YouTube-kanaal van de Vierdaagse is een schitterend videofragment te zien over de Vierdaagse van 1964. 

14.15 uur: Volgens mij liggen ze er nog...

13.45 uur: Ook de jongeren die dankzij het #Vteam meelopen met de vierdaagse houden het in de brandende zon nog goed vol. 

 

13.35 uur: Zingen helpt om de lange vierdaagse afstanden te overleven. Onze tip: 'een potje met vet' werkt altijd!

 

12.46 uur: Voor voedsel wordt op de route ook goed gezorgd! 

 

12.07 uur: Groesbeek stroomt vol met vierdaagselopers!

 

11.10 uur: Ook de massagebanken worden warm gehouden...

 

10.32 uur: En ook het #Vteam van kindercorrespondent Tako Rietveld is op dag drie van de vierdaagse weer onderweg. Honderd kinderen wandelen dagelijks de 30 kilometer en laten zien wat hen bezighoudt. Ze maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. 

 

9.50 uur: Iedereen kan Sporten is een samenwerkingsverband in de regio Noord-Limburg om een gezonde leefstijl te stimuleren voor mensen met een beperking. Een grote groep van Iedereen kan Sporten loopt dit jaar ook mee met de vierdaagse!

 

9.37 uur: Nu kan het nog, liggen in de zon...

 

9.15 uur: Tot nu toe nog weinig vierdaagse te bekennen in Groesbeek. Rond half 12 worden de eerste lopers daar verwacht!

 

9.10 uur: Nooit te vroeg voor een wijntje...

 

9.05 uur: Op naar Groesbeek!

 

8.50 uur: In Milsbeek zit de sfeer er al goed in!

 

7.31 uur: Niet iedereen is fan van de omvang van de Vierdaagse.

 

6.56 uur: Roos Verhooren is optimisch: ze houdt de moed er in!

 

6.20 uur: Het peloton gaat vandaag eerst via Nijmegen-Oost, waar Martien Evers de wandelaars al voorbij zag komen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}