Vierdaagsefeesten na de dag van Wijchen

Vierdaagsefeesten na de dag van Wijchen

NIJMEGEN – Tijdens de dag van Wijchen hebben 1344 wandelaars de eindstreep niet of niet op tijd gehaald.

22.45 uur: Dit liveblog is gesloten. Morgenochtend zijn we er weer en doen we verslag over de dag van Groesbeek!

22.40 uur: Volgens verslaggever Stijn is er maar een plek waar je tijdens deze roze woensdagavond aanwezig moet zijn: gaykroeg Thomtom aan de Van Welderenstraat.

22.10 uur: Verslaggever Stijn staat momenteel in de Molenstraat waar zangeres Maan vanavond zal gaan optreden. Alleen is er van de zangeres nog geen spoor te bekennen. "Het is een beetje alsof we op Sinterklaas staan te wachten", aldus Stijn.

21.45 uur: Verslaggever Stijn staat op Plein 1944 waar een Queen-coverband aan het spelen is. Volgens Stijn wordt er loepzuiver meegezongen met nummers als Bohemiam Rapsody en Love of my Life.

21.25 uur: Verslaggever Stijn staat bij de Sint Stevenskerk waar het plein bezaaid is met mensen. Het beeld van Mariken van Nieumeghen staat ingebouwd tussen de plastic cola flessen. Daar spreekt Stijn een man die zijn eerste Vierdaagsefeesten mee maakt. “Ik ben sinds maandag verhuisd vanuit Zuid-Afrika naar Nijmegen. Dit zijn mijn eerste Vierdaagsefeesten en ik vind het eigenlijk al leuker dan bijvoorbeeld koningsdag”.

21.15 uur: Volgens verslaggever Stijn zijn de zomerfeesten weer als vanouds. Hij bevindt zich momenteel op de Grote Markt en probeert zich door de hossende mensenmassa te manoeuvreren om verslag te doen van de feesten!

20.50 uur: Verslaggever Stijn staat backstage bij de Matrixx met Wolter Kroes. "Dit is een droom voor elke artiest", vertelt Wolter. "Als ik zeg dat ik hier geen reet aan vind, dan moet ik stoppen met mijn vak. Het is prachtig mooi weer en het sfeertje is zo leuk". Of Wolter Kroes ooit zelf de Vierdaagse gaat lopen? "Laat ik dat maar niet doen, want dat gaat hem absoluut niet worden. Laat ik maar gewoon zingen voor het publiek".

20.30 uur: Feestgangers hoeven zich ook vanavond niet te vervelen. De Vierdaagsefeesten heeft voor ieder wat wils. Nog niet helemaal voor ogen wat er vanavond zoal te doen is? Geen paniek!

Van 20:30 tot 21:30 treedt rapper/producent Diggy Dex, oftewel Koen Jansen, op bij de Sint Stevenskerkhof.

Minder fan van Nederlandse hiphop? Van 20:30 tot 21:00 is singer-songwriter Ruben Schaap te zien in het Otis Park.

Toch meer behoefte aan een strandfeest? Dat kan! De Loco’s verzorgen vanavond van 20:30 tot 00:30 een Beach Party op het Festival op ’t Eiland.

Ook zangeres Maan is dit jaar weer van de partij. Tussen 21:30 en 22:15 treedt de zangeres van de bekende hit ‘Blijf bij mij’ op in de Molenstraat.

De echte die-hard kan tot 05:00 terrecht in het Café Van Ouds.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}