Lusanne Bouwmans (D66) loopt Vierdaagse voor zieke broertje

Lusanne Bouwmans (D66) loopt Vierdaagse voor zieke broertje

NIJMEGEN - Lusanne Bouwmans, gemeenteraadslid namens D66 in Nijmegen, loopt de Vierdaagse dit jaar gesponsord. Dit doet ze om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Aanleiding hiervoor is haar broertje, bij wie deze ziekte is geconstateerd. In het RN7-programma De Aanloop doet ze haar verhaal en legt ze uit hoe ze haar streefbedrag bij elkaar hoopt te krijgen.

Statiegeld

In de tweede aflevering van De Aanloop spreekt presentator Daan Wijfje met Lusanne tijdens een wandeling door Heumensoord, een geliefde locatie van Lusanne om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. "Als je raadslid bent in de Nijmeegse gemeenteraad, moet je zeker eens de Vierdaagse hebben gelopen," stelt Bouwmans. Sinds maart 2018 is zij actief in de raad en daarom liep ze de Vierdaagse vorig jaar voor het eerst mee. Later dat jaar werd er kanker ontdekt bij haar jongere broertje. Door de Vierdaagse dit jaar nogmaals te lopen, en nu gesponsord, haalt ze geld op voor KWF Kankerbestrijding. "Je voelt je zo machteloos. Dit is voor mij een manier om er een weg in te vinden."

Het Jumbo-filiaal aan de St. Jacobslaan in Nijmegen is bereid gevonden mee te werken aan het inzamelen van geld. Dit wordt gedaan door klanten de mogelijkheid te bieden hun statiegeldbon te deponeren in een speciale bak, waardoor de waarde hiervan uiteindelijk naar KWF zal gaan. Daarnaast kan men doneren via de website acties.kwf.nl/fundraisers/lusannebouwmans.

(bericht gaat verder onder video)

DAR

In dezelfde uitzending wordt een bezoek gebracht aan afvalverwerker DAR. Ook voor hen zorgt de Nijmeegse Vierdaagse voor één van de drukste momenten van het jaar. Wat er allemaal bij komt kijken om de stad in die week dagelijks op tijd schoon te krijgen, legt Esther de Reus uit, afdelingshoofd integraal beheer openbare ruimte (IBOR).

Bijzondere schoenen

Tot slot brengt Daan een bezoek aan Thijs Verhagen in Wijchen. Thijs heeft de Vierdaagse inmiddels al vijf keer gelopen, maar dit jaar wordt het extra speciaal voor hem. In april overleed zijn opa, eveneens een fervent Vierdaagseloper. Helaas hebben zij de wandelmars nooit samen gelopen, maar dit jaar mag Thijs wel de schoenen van zijn opa hiervoor gebruiken. "Zo is hij toch een beetje bij me."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}