Nijmeegse (78) zoekt Friese vierdaagsewandelaar (80)

Nijmeegse (78) zoekt Friese vierdaagsewandelaar (80)

NIJMEGEN – Anneke Krols (78) uit Nijmegen is op zoek naar de 80-jarige vierdaagsewandelaar Jacques uit Friesland. Krols kwam hem kort voor de Vierdaagse tegen in de trein, maar is hem daarna uit het oog verloren.

'Voelde een klik'

Krols, geboren in Venlo, maar al 55 jaar wonend in Nijmegen, ontmoette de man in de trein van Alphen aan de Rijn richting Utrecht. “Hij stapte gelijk met mij in en kwam bij me zitten”, vertelt Krols. “We hebben gezellig zitten kletsen, ik voelde echt een klik!”

Friese vlag

De Nijmeegse sprak af dat ze naar de man zou uitkijken tijdens de Vierdaagse. “Maar dat viel nog niet mee”, aldus Krols, die alle dagen langs de route heeft gezocht naar de onbekende man. Hij zou een petje met de Friese vlag en een Friese vlag in zijn rugzak dragen. “Ik heb denk ik alle Friezen gezien, maar niet Jacques", lacht Krols.

Via Gladiola

Op de laatste dag was het raak. “Ik stond met een vriendin langs de Via Gladiola en toen zag ik hem ineens lopen, maar helemaal aan de andere kant van de weg, dus toen kon ik hem nog niet aanspreken.”

Krols wil nog steeds in contact komen met Jacques, die 80 jaar oud is, voor defensie heeft gewerkt en enige tijd in Woerden heeft gewoond. Jacques is in 1962 weduwnaar geworden. 

Heb je informatie die Anneke kan helpen om Jacques te vinden? Mail dan naar de redactie. Ook Omrop Fryslân is op zoek naar Jacques.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}