RN7 maakt programmareeks over 75 jaar bevrijding en Vierdaagse

RN7 maakt programmareeks over 75 jaar bevrijding en Vierdaagse

NIJMEGEN – In de programmareeks '75 jaar vrijheid en de Vierdaagse' gaat RN7-presentator Maurice de Mandt op zoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog op de route van de Vierdaagse. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat het Rijk van Nijmegen werd bevrijd en ook tijdens de 103de Vierdaagse wordt hier aandacht aan besteed.

Verschillende monumenten

De Mandt bezoekt in zijn programma onder meer het monument nabij de Oversteek in Oosterhout en doet het zogenoemde Lancastermonument in Beuningen aan. Ook de Canadese begraafplaats en de brug bij Cuijk worden aangedaan.

De tekst gaat verder onder de video 

Betrokken en indrukwekkend

De bevrijding van het Rijk van Nijmegen zal dit jaar groots worden herdacht. In september zijn in de streek meer dan 100 activiteiten, festiviteiten en herdenkingen gepland. In het herdenkingsprogramma ligt de nadruk op het samen herdenken en vieren: niet per definitie heel groots, maar wel betrokken en indrukwekkend.

Vreedzamer wereld

Het programma richt zich op diverse doelgroepen: eigen inwoners, maar ook veteranen en hun naasten en toeristen uit binnen- en buitenland. En extra aandacht is er voor de jeugd, want hun kennis en begrip van vrijheid moet zorgen voor een toekomstige vreedzamer wereld.

De reeks is de zien op deze speciale afspeellijst op het YouTubekanaal van RN7. 

Lees ook: Gemeenschappelijke evenementen bij '75 jaar bevrijding Rijk van Nijmegen'

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}