Ruim 12.000 Vierdaagselopers moeten meedoen met loting

Ruim 12.000 Vierdaagselopers moeten meedoen met loting

NIJMEGEN – Ruim 12.000 wandelaars die hebben ingeschreven voor de Vierdaagse moeten meedoen aan de loting. Voor de 103de Vierdaagse hebben namelijk 52.330 deelnemers ingeschreven. Van hen hadden er 40.188 meteen recht op een startbewijs.

Gezien de inschrijflimiet van 47.000 wandelaars, krijgen nog 6.812 mensen een van de resterende startbewijzen. Uiteindelijk krijgen dus 5.330 deelnemers het bericht dat ze helaas zijn uitgeloot. De loting vindt vrijdagmiddag 29 maart plaats, zo heeft de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse bekendgemaakt.

Vrijdagavond uitslag loting bekend

Oorspronkelijk had de Vierdaagse 53.074 inschrijvingen. De afgelopen dagen bleek er echter sprake te zijn van 744 annuleringen en foutieve of dubbele inschrijvingen. Na de loting krijgt iedereen die erbij betrokken is vrijdagavond de uitslag per email toegestuurd.

Dit jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid tot een herinschrijving voor diegenen die zijn uitgeloot. De organisatie kan hiertoe besluiten als na afloop van de betaal- en annuleringstermijn op 12 april blijkt, dat het aantal inschrijvingen duidelijk onder de toegestane 47.000 inschrijvingen is gedaald. Dat komt onder meer door annuleringen.

Tien procent komt niet aan de start

Een herinschrijving is alleen voor diegenen die zijn uitgeloot voor de 103de  de Vierdaagse. Bij het vaststellen van de inschrijflimiet is al rekening gehouden met het feit dat ongeveer tien procent van de ingeschreven deelnemers door onvoorziene omstandigheden niet aan de start kan verschijnen. Na de herinschrijving worden geannuleerde inschrijfbewijzen daarom niet opnieuw uitgegeven en is er geen sprake van een wachtlijst.

Het is sinds 2013 voor het zevende jaar op rij dat het aantal inschrijvingen voor de Vierdaagse de 50.000 overschrijdt.

Ook De Vierdaagse Sponsorloop heeft alweer een groot aantal donateurs. Inmiddels hebben zich al 1.383 donateurs opgegeven om 142 Vierdaagselopers - die hun wandelprestatie ook voor een goed doel inzetten - te steunen. Er zijn al donaties toegezegd voor een bedrag van 36.500 euro.

Drie miljoen voor goede doel

De mogelijkheid voor deelnemers om via De Vierdaagse Sponsorloop voor een goed doel te lopen, blijft open tot 15 juli. Donateurs kunnen nog tot augustus bedragen toezeggen aan de sponsorlopers via de website www.devierdaagsesponsorloop.nl. In de afgelopen zeven jaar is er al ruim drie miljoen euro door Vierdaagse sponsorlopers bijeengebracht voor ruim 250 goede doelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}