Tijdens feesten meerdere verdachten zakkenrollerij aangehouden

Tijdens feesten meerdere verdachten zakkenrollerij aangehouden

NIJMEGEN – De politie heeft de afgelopen dagen op de Vierdaagsefeesten meerdere personen aangehouden “die zich schuldig hadden gemaakt aan zakkenrollerij”. Dat zegt woensdag een woordvoerster van de politie.

Dezer dagen houdt de politie verscherpt toezicht op zakkenrollerij in de Nijmeegse binnenstad. Op basis van voorgaande jaren is volgens de politie gebleken dat bij evenementen als de Vierdaagse zakkenrollers kans zien om hun slag te slaan.

Speciaal opgeleide politiespotters

De politie neemt opvallende maar ook minder opvallende maatregelen om dit fenomeen tegen te gaan, aldus de woordvoerster. Zo wordt de burger alert gemaakt op de aanwezigheid van zakkenrollers door teksten op de lichtkranten. Daarnaast zijn veel politiemensen te voet, te paard of te fiets zichtbaar aanwezig.

Een van de minder opvallende maatregelen zijn volgens de woordvoerster de speciaal opgeleide politiespotters die worden ingezet. Zij richten hun aandacht specifiek op het gedrag van personen die zich ergens verdacht ophouden of verdachte bewegingen maken.

Op heterdaad aanhouden

Ook maakt de politie gebruik van de techniek om zakkenrollerij en andere strafbare feiten op te sporen. Zo heeft de politie de beschikking over diverse soorten middelen, zoals bijvoorbeeld extra camera’s.

De woordvoerster benadrukt dat het doel daarbij is om mensen op heterdaad te kunnen aanhouden.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}